Преди дни в София бе изтеглен жребият за Европейското първенство

...
Преди дни в София бе изтеглен жребият за Европейското първенство
Коментари Харесай

Мартин Стоев: Жребият си е жребий, ние гоним титлата

Преди дни в София бе изтеглен жребият за Европейското състезание по волейбол за юноши до 17 години, на което страната ни е хазаин от 13 до 21 юли. Отборът на България е в Група 1, като противници на нашите момчета са още Финландия, Турция, Франция, Беларус и Румъния.

Младите юноши на България до 17 години са водени от някогашният ни национал, народен селекционер и сегашен началник на ВК Сливнишки воин (Сливница) Мартин Стоев, а ето какво сподели той в изявление за BGvolleyball.com за жребия, противниците и подготовката:

- Коментар за жребия за Евроволей 2019?
- Жребият си е чоп. Можеше да е по-добър, можеше и да е по-лош. Това е Божа работа. Важното е, че Европейското състезание е в България. Децата са доста въодушевени и окуражени за това състезание. Чакат го с неспокойствие и се надявам да покажат какво могат. Да реализираме най-хубавото, което е допустимо на наш терен.

- Доколко познавате противниците?
- Някои тимове не ги познаваме, тъй като скоро събрани. Но в този момент към този момент като се знае точния чоп, ще създадем всичко допустимо да вземем техни мачове, с цел да сме готови добре и тактически. Все отново, в нашата група има два първенеца – това са Финландия и Турция. Специално финландците не ги познаваме. Тепърва ще гледаме техни видеа. Французите имат доста мощен тим. Франция е изгубила финала на квалификацията от Италия с 2:3 гейма. Били са равностойни противници. Другото, което е значимо, е че състезателите на тази възраст се трансформират безусловно всеки месец. Те не са мъже с цел да са построени като тим. Ние можем да гледаме видеото на един тим, а да пристигна напълно различен състав. Някое дете да е изгряло през това време. Но, както споделих домакини сме и ще се опитаме да се представим по най- положителният метод.

- Цели поставяш ли си?
- Целта е ясна. Да станем първи! При мен друга цел в никакъв случай не е имало. Ако се целиш единствено да участваш - в никакъв случай няма да спечелиш нищо. Нашата цел е да спечелим всеки мач. Ако има по-добри от нас, те ще ни победят. Но в случай че тимовете са равностойни, би трябвало да дадем всичко от себе си с цел да победим.

- Няколко думи за подготовката?
- Подготовката ще стартира на 10 юни в София, след държавните финали за кадети. Ще се води в зала " Христо Ботев ". Няма да мърдаме от тази зала, тъй като и Балканиадата е на същото място, хазаин сме и на това съревнование. Да привикват момчетата със залата. Балканиадата е от 1 до 6 юли. Тя ще се яви като контролни срещи преди Европейското. Балканският конгрес няма да има значение за класиране за идващото европейско и ще бъде съвършен за инспекции за отбора преди Евроволей. От тук нататък следва доста труд по време на подготовката и си поисквам да сме здрави и да свършим една ползотворна работа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР