Преди дни красавицата Никол Шерцингер разкри, че любимите й напитки

...
Преди дни красавицата Никол Шерцингер разкри, че любимите й напитки
Коментари Харесай

Колаген - изчезващата съставка на младостта

Преди дни хубавицата Никол Шерцингер разкри, че обичаните й питиета са колагеновите коктейли, които се считат за балсам на младостта.

Истината е, че с напредването на годините производството на колаген непрекъснато понижава, а след 40 напряко стопира.

 Никол Шерцингер разкри рецептата си
Никол Шерцингер разкри рецептата си

Певицата описа по какъв начин се лекува през зимните месеци

Освен с хранителни добавки и колагеновите питиета, има и способи да си набавите скъпия детайл от храната.

Соя

Тя съдържа генистеин, който подкрепя изработването на колаген в организма на индивида. Полезно е да включите в менюто си соеви артикули - соево мляко и сирене.

 Снимка 304225

Домати

Те са богати на ликопен - мощен антиоксидант, който предотвратява стареенето и усилва наличието на колаген в кожата. Доказано е, че ликопенът се бори със свободните радикали на клетъчно равнище и по този начин предотвратява стареенето.

Бобови растения

Бобът и фасулът не въздействат на колагена, само че подтикват изработването на хиалуронова киселина, която от своя страна е най-важният детайл за тайната на младостта. Киселината поддържа производството на колаген и еластин от организма.

Пуешко месо

Богато е на белтъка карнозин, който подкрепя еластичността на колагеновите нишки.

Тъмнозелени зеленчуци

Това са зеле, спанак, аспержи и други Те съдържат антиоксиданта лутеин, който подтиква и усилва наличието на колаген в кожата. Богати са на витамини, минерали и антиоксиданти, които подхранват кожата.

 Снимка 325724

Според специалистите след 40-годишна възраст естественото произвеждане на колаген стопира изцяло. Тогава налице излизат и първите следи на остаряването.

Процесът е неминуем, само че с цел да понижим бръчките, е доста значимо да съчетаваме подобаващите храни и колагенови добавки с хубава козметика. Така ще си подсигуряваме няколко години повече младоликост, преди възможната интервенция на естетичната медицина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР