Преди дни изтекоха секретни документи от американското министерство на отбраната.

...
Преди дни изтекоха секретни документи от американското министерство на отбраната.
Коментари Харесай

Калоян Методиев се гаври с Митко есемеса : Пентагонът или Си Ен Ен лъже, Стоянов?

Преди дни изтекоха секретни документи от американското министерство на защитата. Бяха оповестени в най-голямата световна телевизионна мрежа. Това, което визира България: " На 23 февруари България изрази подготвеност да подари своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна… “. След часове снишаване и след журналистичеки напън Митко Стоянов, понастоящем длъжностен министър на защитата, пусна известие от министерството.

" Министерството на защитата не е провеждало диалози за безплатно даване на български изтребители МиГ-29 на Украйна ". Пентагонът ли лъже? CNN ли лъже? Въпросите към служебния министър на защитата ДИмитър Стоянов насочи някогашният шеф на кабинета на Корнелия Нинова Калоян Методиев след вчерашното фрапантно разминаване сред данните от изтеклите документи от Вашингтон и изказванията от " Дякон Игнатий ". 

" Министерското прессъобщение прикрива истината с игра на думи. Вкарват дума и трансформират смисъла. Въпросът, който би трябвало да им се сложи без заобикалки е имало ли е диалози? Ясно, че не е било за безплатно, а очевидно за възмездно даване на самолети. Едни и същи номера за българската аудитория ", проучва тази заран Методиев. 

И припомня, че прякорът на военния министър е... есемеса, както и че предходната година в опит да громи Нинова и кабинета на Кирил Петков публикуваше непрестанно в обществените мрежи отрязъци от документи за да потвърди, че да, България изнася оръжие непосредствено за Украйна.

" Но по този начин храбрият Митко громеше и сваляше постоянното държавно управление. Извинения до през днешния ден няма. За да има извинения би трябвало да има достолепие, достойнство и положително образование. Сега Митко към този момент не е самоуверен, не атакува, а се гърчи някъде из коридорите на подопечното му ведомство като часове наред се чуди какво да пусне на чакащите го публицисти.

Странно безмълвие и на президента. Любимата му тематика за самолети е в световен оборот. Шанс да блесне. Свалянето на държавното управление стартира с офанзивите му, че желае отговори. Сега би трябвало да дава отговори. Едно ли приказва в България и друго ли отвън нея. Последното не е въпрос. Въпрос е: къде са през днешния ден храбреците от президентството и кохортата му, които пускаха отрязъци и даваха изявленията, с цел да смъкват постоянно определено държавно управление с неистини и операции? А президентът мълчи, тъй като мисли за формулировката за пред българската аудитория ", ядосва се съветникът на Нинова. 
 
 
 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР