Преди дни Борислав Сандов, бивш министър на екологията в кабинета

...
Преди дни Борислав Сандов, бивш министър на екологията в кабинета
Коментари Харесай

Фиктивни членове, компрометирани организации: Ще се разпадне ли “Зелено движение” преди местния вот?

Преди дни Борислав Сандов, някогашен министър на екологията в кабинета на Кирил Петков, съобщи пред БНР, че една от партиите в ръководещото болшинство - точно “Зелено придвижване ” на процедура е “превзета ” от фиктивни членове - невалидни пълномощни дават опция на дребна група партийци да въздействат върху вътрешните избори в партията. Данните са от отчет от специфична анкетна комисия. 

 

Още през декември предходната година избухна скандал сред двете съществени конфликтни крила в партията - Борислав Сандов и Владислав Панев. Тогава имаше опит да бъде определено ново управление, само че той се провали поради подозрения за операция на резултатите. Самият Сандов се оплака, че група хора, “без сериозна обществена популярност завладяват ” локалните организации и “изсмукват от тях пълномощни на делегати, които не участват на събранието и ги разпределят към други. Тежестта е към 30-35% на Общото заседание, което може да надделее в огромна степен при избора на избрани хора. 

 

Именно това удостоверява и отчета на анкетната комисия.

 

Неотдавна Тома Белев, който е част от “Зелено придвижване ”, разгласи, че през октомври, тъкмо в навечерието на локалните избори, следва да бъде свикано Национално заседание, на което да с разгласи разделянето на групировката на две. Предложението за включването на точката в дневния ред на събранието през октомври е било признато, в това число от лицата, които са посочени като участници в схемата за преодоляване на органите на партията. 

 

Вчера обаче Тома Белев разгласи, че след полемика е било открито, че никой от Националния съвет на партията не застава зад концепцията за закриване или разделяне и тази точка няма да се преглежда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР