Преди да започнете да чистите, навлажнете филтъра на прахосмукачката с

...
Преди да започнете да чистите, навлажнете филтъра на прахосмукачката с
Коментари Харесай

Практични и трайни начини да запазите миризмата на свежест в дома

Преди да започнете да чистите, навлажнете филтъра на прахосмукачката с няколко капки лавандула

Прахосмукачка, която минава по маршрута си, ще остави внимателен мирис на всички места. В същото време ароматът може да бъде сменен с подобен, който ви е обичан – да вземем за пример, портокаловото масло ще добави свежа миризма на цитрусови плодове, боровото масло ще сътвори атмосфера на хладна сенчеста борова гора.

Аромат за хладилника

Навлажнете с няколко капки етерично масло от лавандула и лимоново масло шуплест глинен камък или елементарна марля (в този случай етеричните масла се изпаряват по-бързо) и ги поставете на вратата на хладилника. Периодично подменяйте етеричните масла.

Чист панер за отпадък

Измийте и подсушете кошчето, капнете няколко капки лавандулово масло и масло от чаено дърво върху благоуханен камък, парче марля или памучен тампон и поставете на дъното.

Ароматна тоалетна

Използвайте дребен рафт, където можете да поставите 2-3 ароматни камъчета с размерите на дребна бисквитка. Потопете ги в масло от лавандула, иланг-иланг или бор. Подменяйте ги всяка седмица. Това ще извърши тоалетната с нежна миризма и ще усъвършенства атмосферата.

Уханно долни дрехи

Има два метода: или да добавите хавлиена ръкавица към сушилнята за облекла, върху която да капнете няколко капки лавандула, мента, роза или евкалипт (или всяко друго масло, което ви е любимо), или прибавете 3 капки от същите масла към водата, която слагате в ютията за гладене.

Етеричните масла са немазни и няма да съсипят прането ви.

Всякакви повърхности

Добавете 30 капки лавандулово масло, чаено дърво и /или лимон (30 капки – общо) към 1 литър оцет. Разклатете добре. Този елементарен и пестелив състав съвършено почиства и дезинфекцира всевъзможни повърхности. Избършете пепелниците със същия състав.

Обезцветяване и неприятни миризми в мивката, ваната и електрическата кана

Използвайте горния състав (за разчистване и стерилизация на всяка повърхност): синтетичният оцет е най-хубавият обезмирисител. Той е по-ефективен при нагряване, тъй че можете умерено да излеете течността в каната с вряла вода и да я оставите да се „ влива “ от няколко минути до час.

Дезодорант за стаята

Налейте няколко капки от обичаното си масло (мента, портокал, кедър, сандалово дърво) в бутилка със спрей с вода. Разклатете и напръскайте добре стаята. Същият резултат се получава посредством прибавяне на парфюми с аромати на ванилия, канела, шоколад и други екстри. Повторете 2-3 пъти дневно. Освен това, такава примес ще помогне да се отървете от миризмата на цигарен пушек или изгорена храна. И също по този начин, ще ви отърве от насекомите.

Вместо да употребявате токсични инсектициди, които са нездравословни както за хората, по този начин и за домашните любимци, които също миришат неприятно, по-добре е да разпръсквате етерични масла като лавандула, кедър или евкалипт във въздуха. Нямате пръскачка? Добавете няколко капки в купа с гореща вода или даже на части памучна вата и ги поставете към стаята.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР