Преди броени дни в София се състоя официалното закриване на

...
Преди броени дни в София се състоя официалното закриване на
Коментари Харесай

Бояна Авджиева ще се обучава в школата на Лий Страсбърг

Преди броени дни в София се състоя формалното закриване на първия актьорски уъркшоп на световноизвестния „ Институт по спектакъл и кино Лий Страсбърг “. Уъркшопът е освен първият по рода си за България, само че и за целия Балканския полуостров. По време на финалната вечер, гостите имаха опция да станат част от един по-различен формат и да следят онлайн по какъв начин се организира актьорски клас в световноизвестното “Actors studio” в Лос Анджелис.

Вместо показване на приключени подиуми, публиката стана директен очевидец на директната работата сред артист и режисьор. Това подчертава една от главните философии на “Метода”, а точно, че един облик в никакъв случай не е приключен и работата на артиста в никакъв случай не би трябвало са стопира. На финала на церемонията, Кристина Верославова, уредник на курса, разгласи носителят на стипендията, покриваща едногодишно образование в „ Института по спектакъл и кино Лий Страсбърг”.

Талантливата актриса Бояна Авджиева бе определена измежду 16те участници и ще има опция да поеме по стъпките на едни от най-великите актьори на всички времена. Някои от най-известните възпитаници на “Метода’’ на Страсбърг са: Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлетт Йоханссон, Лейди Гага и доста други.Проектът е подсилен от Столична Община-Програма Култура. Партньор е Международно Висше Бизнес Училище София, което дава невероятната си база за провеждането на занятията. Зад актьорския курс на Лий Страсбърг в България като сътрудници застават и БТВ Медиа Груп, Съюза на Артистите, L’europeo и фондация ‘’I Can Too”.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР