Преди броени дни британската обществена телевизия BBC свали от ефир

...
Преди броени дни британската обществена телевизия BBC свали от ефир
Коментари Харесай

10 от култовите реплики на Джереми Кларксън в шоуто „Топ гиър“

Преди броени дни английската социална телевизия BBC смъкна от ефир един от водещите на известното автомобилно шоу „ Топ гиър “ Джереми Кларксън. Причината – скандал с продуцент на предаването, тъй като водещият не получил сервирана топла пържола след снимачния ден. Продуцентът от своя страна отговори, че екипът е изпуснал часа за вечеря по виновност на Кларксън, а това съгласно управлението на медията е следващото нарушение на Джереми. Водещият е отхвърлен до привършване на следствието по случая. BBC отхвърли повече информация, заявявайки, че Кларксън няма да разяснява събитията.

Джереми, чието противоречиво държание носи редица негативи, само че и облаги за медията, към този момент е имал последно предизвестие поради потребление на расистки език по време на фотоси на шоуто. Миналата година 54-годишният водещ беше забъркан в скандал, откакто вестник заяви, че е употребявал думата „ чернокож “. Той се извини, а по-късно написа в колонката си в „ Sun “, че е получил последно предизвестие от управлението на BBC и в случай че направи още една обидна забележка, по което и да било време или място, ще бъде уволнен.

 10 от паметните реплики на Джереми Кларксън в шоуто През октомври пък екипът на предаването провокира дипломатически скандал сред Англия и Аржентина. При снимане на епизод там водещите караха Порше с регистрационен номер H982 FLK, които някои свързаха с Фолклендската война през 1982 година Тогава посланикът на Аржентина в Лондон изиска опрощение от BBC, а екипът на „ Топ Гиър “ беше заставен да напусне южноамериканската страна. И още едно нарушение. През 2011 година малкия екран трябваше да се извини на Мексико, откакто Кларксън и сътрудниците му обявиха, че мексиканците са мързеливи и тъпи.

Часове след експлоадирането на следващия скандал Джереми Кларксън загатна, че може да напусне предаването. В колонката си във вестник „ Sun “ той риторично попита „ Дали не е време старите динозаври да си вървят? “. В същото врме повече от 800 хиляди души са се подписали в интернет под искане BBC да го върне на екран. Кларксън им благодари в своята публикация, само че декларира, че все в миналото идва денят, в който трабвя да помахаш за сбогом и да се сбогуваш.

В абсурда се намеси даже премиера на Англия. Дейвид Камерън съобщи, че желае Кларксън да се върне на екран, тъй като децата му го гледали на драго сърце. В изявление за BBC Камерън признава, че симпатизира на водещия освен тъй като са другари, а и тъй като е доста надарен. Много хора ще бъдат покрусени, в случай че предаването бъде спряно, разяснява министър председателят.

Телевизията към този момент не си е трансформирала позицията да спре излъчването на последните три снимани епизода. Не е ясна и ориста на бъдещите 4 серии, които би трябвало да бъдат снимани до края на месеца в Норвегия. Тепърва следва чуване на водещия и на продуцента по абсурда, а договорите на Джереми Кларксън и на останалите водещи изтичат на 1 април. Въпреки честите кавги публичната телевизия до момента не е спряла предаването и не си е разрешила да уволни някого от тримата му водещи, защото през годините „ Топ гиър “ се трансформира в едно от най-гледаните и доходоносни излъчвания на BBC.

Днес ви подаряваме къса извадка с някои от най-култовите изречения на Джереми Кларксън, изречени в шоуто „ Топ гиър “. Ето единствено 10 от тях.

1. „ Руснаците са най-отвратителните туристи на света. Разбира се, те са прекарали детството си, хранейки се с бетон и заобикаляйки изтезания ежедневно, по тази причина през днешния ден не можем да ги виним, че се кипрят по плажовете с всевъзможни финтифлюшки, очила „ Версаче “ и впити до болежка плувки „ Спидо “.

2. „ Защо в Англия не готвим кучета? Ами тъй като не можем. Откъде-накъде корейците ще вършат коли?! “

3. „ Алфа Ромео Брера е като Анджелина Джоли – всички сме чували, че е луда и се храни с лепило за тапети, само че никой няма да й откаже, нали? “

 10 от паметните реплики на Джереми Кларксън в шоуто 4. „ От 0 до 100 с „ Порше Кайен “ лишава 5 секунди и 50 л бензин. Що се отнася до дизайна на тази кола, виждал съм гангренясали рани, които наподобяват по-добре. “

5. „ Високата скорост не е умъртвила никого. Рязкото прекъсване прецаква нещата. “

6. „ Непонятна ми е логиката на автобусните ленти – по какъв начин по този начин някой по-беден от мен ще идва по-бързо там, закъдето съм тръгнал и аз?! “

7. „ Тих “ за дизел е като „ учтив “ за палач. “

8. „ Рено Еспас “ е добър ван, само че не е нещо, с което би трябвало да се хвалиш. Все едно да викаш с цяло гърло: „ Ехей, аз имам СИФИЛИС, най-хубавата от венерическите заболявания! “

9. „ Никой във Франция не кара хубави коли. Това е по този начин, тъй като французите са комунисти – опасяват се, че в случай че някой показва имотност, не след дълго главата му ще падне отсечена в кофата. “

10. „ Смятах, че съществата от „ Мъже в черно “ са измислени, до момента в който не видях стюардесите на „ Америкън еърлайнз “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР