Преди броени часове институтът по цветовете Pantone обяви цвета на

...
Преди броени часове институтът по цветовете Pantone обяви цвета на
Коментари Харесай

Кой ще е цветът на 2018 година и какво символизира

Преди броени часове институтът по цветовете Pantone разгласи цвета на новата 2018 година – това е наситено, основано на синьото, ултравиолетово. В системата на подредба на цветовете то се отбелязва като PANTONE 18-3838 ULTRA VIOLET.



Ултравиолетовото е комплициран и надълбоко пораждащ съзнанието цвят. То символизира интуицията, магичното в незнайното и неопознататото. Този колорит на лилавото е обърнато към далечните дълбини – на космоса, науката и познанието, само че и във вътрешността – към душата ни. Тези нестигани до момента хоризонти се показват посредством безкрайното нощно небе, предизвиквало хората от епохи да поемат към сложния път на познанието.

То е желан цвят на актьори като Бьорк, Принс, Дейвид Боуи, Джими Хендрикс. Привидно мекушав цвят, ултравиолетовото се простира над тези ограничавания и мъжете могат (ако до момента не са) най-накрая да посегнат към него и то освен в детайлите, а в цялостните решения за облеклото, персоналните си движимости и интериора.

Той ни оказва помощ да извадим на показ характерността си, само че и да погледнем във вътрешността към себе си. Да прекрачваме граници и да сме смели да бъдем, да се приемем, каквито сме. Въпреки интензивността си, това не е деен цвят, а загадъчен и спокоен – същинска отмора от свят, изпълнен с динамичност, тласъци и нервност.

Когато Пантон разгласи своя цвят, това незабавно се отразява на стилния и интериорния, на индустриалния и хай-тек дизайна. Тепърва ще излязат палитрите и дизайнерите ще зададат трендовете, само че най-важното се случи – цветът е определен.

Източник: hera.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР