Преди 4 години при полицейска акция в Лясковец загива командосът

...
Преди 4 години при полицейска акция в Лясковец загива командосът
Коментари Харесай

4 години от фаталната акцията в Лясковец! Какви са грешките и кой е виновен?

Преди 4 години при полицейска акция в Лясковец умира командосът Емил Шарков. На 14 март 2014 година при опит да бъде арестуван 53-годишният Петко Петков, 3-ма елитни чиновници от Специализирания отряд за битка с тероризма биват ранени, а Емил Шарков умира при опит на баретите да влязат в дома на барикадиралия се невменяем мъж.

Майката на командоса и фамилията му не стопират да търсят отговор на редица въпроси и несъответствия, свързани с акцията. Част от тях към този момент са открити. Какви са позволените неточности и кои са същинските виновници за случая в Лясковец?

Според майката на убития Емил Шарков - Ваня Рибчева, всички старания при следствието са били не толкоз да се поправи нещо и да се изяснят грешките, а да се прикрият виновниците и да се потули случаят.

" Започнах да се интересувам от случая, да диря хора, станали очевидци на случилото се. Успях мъчно да намеря директни очевидци. Те ми описаха по какъв начин тъкмо се е случила стрелбата. Аз самата се добрах до истината ", означи Рибчева в студиото на " България заран " по Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ казусът бил потулен за 2 месеца, инспекция била осъществена, само че цялото следствие бил " един политически спектакъл ".

" От данните стана ясно, че цивилното население има толкоз оръжия, че може да се конкурира с професионалната войска. С години нищо не се правеше. Накрая стигнах до заключението, че отсреща ми е една система ", посочи още майката на починалия в Лясковец.

Жената е безапелационна, че тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров и командващият екипа Георги Гайков без да пита са изпратили спецполицаите, без точна тактика и психопортрет на неуравновесения Петко Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР