Преди 25 години, Bosch и Daimler-Benz поставиха началото на нова ера

...
Преди 25 години, Bosch и Daimler-Benz поставиха
началото на нова ера
Коментари Харесай

Bosch ESP: 25 години добавена безопасност на пътя

Преди 25 години, Bosch и Daimler-Benz поставиха началото на нова епоха в автомобилната безопасност, като лансираха на пазара в модела S-Class неповторимата за индустрията система за повишение на активната безопасност- ESP (електронна стабилизираща програма).

С поетапното въвеждане в общоприетото и допълнителното оборудването на ESP и от останалите автомобилни производители, от Bosch предвиждат, че единствено в ЕВропа, ESP е спасило живота на към 15 000 индивида и е предотвратила над половин милион пътни инциденти през последните 25 години. От компанията разясняват също по този начин, че заедно с защитния колан и въздушната възглавница, електронната стабилизираща програма е измежду главните и най-важни фактори за спасяването на човешкия живот на пътя.

От Bosch разясняват, че ESP е в положение да неутрализира 80% от евентуално опасните ситуации на пътя, а в композиция със спирачната антиблокираща система и системата за надзор на сцеплението на гумите с пътя, равнището на сигурност се увеличава още повече.

През годините, Bosch усъвършенства работата на електронната стабилизираща система ESP непрекъснато и все още технологията е част от оборудването на повече от 250 000 000 коли по целия свят. В международен мащаб, 82% от всички нови коли са оборудвани със системата, до момента в който през 2017 година показателят е бил 64%.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР