Преди 25 г. световни учени предупредиха човечеството за рисковете за

...
Преди 25 г. световни учени предупредиха човечеството за рисковете за
Коментари Харесай

Земята е под заплаха! 15 000 учени бият тревога! Предупреждават за втори път човечеството - вървим към катастрофа


Преди 25 година международни учени " предизвестиха човечеството " за рисковете за околната среда. Днес повече от 15 000 учени от 184 страни предизвестяват, че проблемите на планетата са станали още " по-големи ", оповестява Франс прес.
Те са се подписали под писмото " Предупреждение на международните учени към човечеството: Второ уведомление ", което е оповестено в журнала BioScience.
Първото предизвестие е на Съюза на загрижените учени от 1992 година, когато под писмото се подписват 1 700 учени.

Оттогава съвсем всички огромни закани за околната среда са нарастнали неимоверно, изключително по отношение на международното население. С 2 милиарда души се е нараснало международното население от 1992 година или скок от 35%, предизвестяват учените.
Като други основни закани се показват: световното стопляне и нарастването на въглеродните излъчвания от потреблението на изкопаеми горива; неустойчивите селскостопански практики; обезлесяването; неналичието на чиста вода; загуба на морска флора и фауна и нарастване на мъртвите океански зони. За повторно човечеството е предизвестено, както се вижда от тези тревожни трендове, пишат учените.

Те акцентират, че " изключително тревожно " е, че светът продължава да се движи по път към " евентуална пагубна климатична смяна поради увеличаващите се парникови газове от горенето на изкопаеми горива ". Животните страдат вследствие на човешката активност и изгубването им се случва с невиждана експедитивност.
Само при един проблем се регистрира усъвършенстване през последните 25 година - затварянето на озоновата дупка, което се случва посредством ограничение потреблението на аерозолни спрейове и замърсяване, което визира озона.

В писмото са поместени 13 стъпки, които би трябвало да се създадат. Сред тях поощряване на учредената на растителни храни диета и прекосяване към възобновими източници, като последователно се спрат дотациите за изкопаеми горива. Учените също приканват за разрешаване на казуса с неравенството и други

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР