Преди 20 години, когато телефоните започнаха да навлизат в джобовете

...
Преди 20 години, когато телефоните започнаха да навлизат в джобовете
Коментари Харесай

По колко време прекарват децата пред смартфоните си

Преди 20 години, когато телефоните започнаха да навлизат в джобовете на повече хора, никой даже не повдигаше въпроса дали използването им от деца може да има отрицателни последствия или да се трансформира в самобитно пристрастяване.

През 2019 година обаче телефоните са с красиви цветни екрани, цялостни са с пъклен разсейващи приложения и съставляват 5-6-инчови прозорци към света, през които подрастващите опознават живота, себе си и другите.

Никой не е наясно тъкмо какви са последствията от несъразмерната приложимост на смарт телефон измежду децата, само че едно е ясно - използването е несъразмерна.

Проучване на Sell Cell сочи, че 42% от децата на възраст до 12 години прекарват най-малко по 30 часа на седмица, взирайки се в смарт телефона си. Това си е горе-долу една работна седмица на повърхностен работен ден.

Децата в тийнейджърска възраст пък прекарват приблизително по 6.5 часа дневно, вторачени в екрана на телефона си, сочи статистиката.

Около една трета от тях (предимно момичета) спят с телефоните си - я под възглавницата, я до нея.

12% от децата стартират да употребяват смарт телефон преди да са навършили две години, като 47% имат смарт телефон преди да станат на шест.

Отговорността за тези цифри, несъмнено, е на родителите, като 40% от тях признават, че връчват смарт телефон на детето си, с цел да могат да прекарат малко време на мира.

Не, че нещо, само че 6.5 часа дневно несъмнено не са малко време. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР