Преди 10 години, при посещението си в България, покойният вече

...
Преди 10 години, при посещението си в България, покойният вече
Коментари Харесай

Моше Алони: Хората в света не знаеха, че 48 000 души са били спасени в България не по случайност

Преди 10 години, при визитата си в България, починалият към този момент израелски президент Шимон Прес разгласи, че българският народ заслужава медал за човещина и за храброст, тъй като е избавил еврейската общественост по време на Втората международна война. „ Величието на една страна не зависи единствено от нейната стопанска система, а и от нейната човечност “
Моше Алони е наследник на два народа – на българския и на еврейския. Той желае светът научи за положителното, което страната ни е направила за българските евреи по време на Втората международна война. По негова самодейност Българската православна черква беше препоръчан за Нобелова премия за мир, тъй като, в случай че някой от спасителите на евреите от холокоста би трябвало да получи премия, това е вашата черква споделям той:

" БПЦ да получи Нобеловата премия за мир. По този случай разпространихме историята на българските евреи. Хората в света не знаеха, че 48 000 души са били избавени в България не по случайност и тези хора гледат обратно с обич ".

Алони е емигрирал с родителите си и живее в Израел от 1951 година. Признатият правист в интернационалните професионални среди е ръководител на Комисията за другарски връзки сред българските и израелските адвокатури. Тези връзки той дефинира като „ идеални “.

Иска му се обаче би трябвало да се върне отнетото българско поданство на българските евреи в Израел.

Оттук до България е два часа път. Утре, в случай че тръгнат и бързи самолети, ще бъде половин час по-бързо от Варна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР