Предаването на изборните книжа от секционните избирателни комисии (СИК) в

...
Предаването на изборните книжа от секционните избирателни комисии (СИК) в
Коментари Харесай

Предаването на изборните книжа в София: Бавно, но без напрежение

Предаването на изборните бумаги от секционните изборни комисии (СИК) в София – 1640, на общинската изборна комисия (ОИК) продължи цяла нощ в зала „ Арена София “, само че без напрежение.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

Работата продължи близо 15 ч. като протоколите от секционните изборни комисии бяха обработени по-бързо от първичните прогнози. Не липсваха и неточности в протоколите, както и недействителин бюлетини .

Трима от членовете на секционните изборни комисии са се почувствали зле, като на терен им е оказана здравна помощ, а за една жена е извикана кола за спешна помощ.

Към момента претендентите на ПП-ДБ (Спаси София) имат водещи позиции в още 16 региона, а ГЕРБ-СДС са водещи в пет

Малко след 9 ч. вечерта първи в „ Арена София “ дойдоха членовете на мобилните секции. Около среднощ представителите на множеството секционни комисии също стигнаха залата. Опашки се образуваха на излизане. Повече от 20 минути се наложи да изчакат представителите на към този момент готовите комисии, с цел да бъдат извозени до домовете си.

Вижте прогнозите на социолозите Геновева Петрова и Добромир Живков

За чакащите да предадат бюлетините от вота имаше улеснения – мека мебел и питиета. Около 100 секции се обработваха за час. Не липсваха и неточности в протоколите, както и недействителин бюлетини.

По материала работиха Диана Теодосиева, Мария Аладжова и Емил Митев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР