Предаваме на Германия българин, разследван за киберизмами на стойност около

...
Предаваме на Германия българин, разследван за киберизмами на стойност около
Коментари Харесай

Страната ни ще предаде на германските власти българин, разследван за мащабни киберизмами

Предаваме на Германия българин, разследван за киберизмами на стойност към половин милион евро. Решението е на варненския апелативен съд и е в отговор на европейска заповед за арест, издадена в немския град Бамберг.

Разследван е, че е взел участие в проведена незаконна груба за измами и компютърни закононарушения дружно със свои сътрудници 29-годишният мъж работел в прът център с офиси в България. Чрез подправена идентичност заблуждавали хора в Германия да влагат суми пари за финансови интервенции.

Това е следващият българин, работил в прът център у нас и по-късно разследван от немската страна. До края на юли към 15 българи са с европейска заповед за арест, издадена от централната работа за битка с киберпрестъпност в Бамберг.

Според обвиняването, мъжът е работил в прът център с офиси в България. Служителите се представяли с подправена идентичност по телефона и посредством мейл на клиенти в Германия посредством погрешни изказвания и обещания за високи облаги ги подвеждали да влагат обилни суми в разнообразни финансови интервенции. Парите били превеждани по сметки на незаконна група като сумата надвишава 400 000 евро. Представителят на апелативната прокуратура смята, че желаното лице би трябвало да бъде предадено на Германия, тъй като вредата за потърпевшите е настъпила в страната. Съдебният акт не предстои на обжалване.

Български жители освен са излъчени на Германия, само че някои от тях са наказани, напомня NOVA. Има 12 неоправдателни присъди  за присъединяване в лъжливи действия в прът центрове в България. Има и чужденци работили у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР