Пред съда в Плевен застава 15-годишен ученик за причиняване на

...
Пред съда в Плевен застава 15-годишен ученик за причиняване на
Коментари Харесай

Изправят пред съда в Плевен ученик, причинил смъртта на връстник

Пред съда в Плевен застава 15-годишен възпитаник за причиняване на гибел по несъобразителност на собствен връстник. Окръжната прокуратура завърши следствието и съобщи обвинителния акт в съда, оповестиха от ведомството.

Инцидентът е станал по време на час по биология в СУ "Христо Ботев " в Славяново. Обвинението е против малолетния Т. С., който е предизвикал гибелта на Радослав Д. в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета.

На 3 май 2017 година в час по биология сред обвинения и потърпевшия зародило леко сдърпване, при което Т. С. нанесъл удар с ръка в брадичката на Р. Д. Последният също ръкомахал, само че не съумял да удари съученика си. Т.С. обаче нанесъл втори удар в главата. Р.Д. изгубил равновесие и паднал сред чиновете, като блъснал главата си в пода. Учениците и учителката се пробвали да преустановят случая. В това време падналият на земята възпитаник получил гърчове и спазми. Присъстващите се обадили на тел.112 и незабавно откарали момчето с автомобил до поликлиниката. Лекарите открили, че не дава признаци на живот, почнали реанимационни процедури, обадили се на Спешна помощ, пробвали сърдечен масаж, обдишване с О2 и други, само че Р.Д. умрял.

Причината за гибелта е черепно-мозъчна контузия, вследствие на двата удара в лицето, рухването на тялото и ударът на главата в пода.
Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР