Пред очите на българското общество и бизнес се толерира една-единствена

...
Пред очите на българското общество и бизнес се толерира една-единствена
Коментари Харесай

Инса Ойл: Пред очите на българското общество и бизнес се толерира една-единствена компания

Пред очите на българското общество и бизнес се толерира една-единствена компания, която е съвсем монополист на пазара на горива, да продава на цени под пазарните. Още по-скандално е, че усвоения от това запас евентуално отива за финансиране на войната в Украйна тогава, когато Народното събрание на България ясно е изразило позиция в поддръжка на наложените интернационалните стопански наказания и рестрикции.

Това се споделя в позиция, изпратена от управлението на " Инса Ойл "  до медиите:

" Във връзка с изявлението на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев в предаването на БиТВ: " Защо, господин министър? “ , от " Инса Ойл “ заявяваме, че още на 5 януари 2022 година дружно с други български петролни компании сме предложили на държавното управление съответни ограничения, които да понижат цените за българските консуматори. В отговор на това бяхме извикани на среща " на четири очи “ с неразбираем подтекст, за която ще бъдат сигнализирани Прокуратурата на Република България и европейския комисар по енергетиката Кадри Симсон.

Министърът на финансите Асен Василев обществено призна за спогодба с компанията с господстващо състояние на пазара, вследствие на която е наложено манипулиране на ценовите равнища на горивата. По този метод е реализирана намеса с непазарни механизми на конкурентен пазар. Това слага в неравностойно състояние българските вносители на горива и представителите на интернационалните вериги.

В изявлението си пред БТВ Министърът на финансите не показа никакви смислени и безапелационни причини за обвиняванията си за всяване на суматоха на пазара на горива. Още повече той си спести обстоятелството, че по същото време цените на дизела и бензина в прилежащите на България страни – Румъния и Сърбия, бележат подобен скок.

В спешната обстановка, за която приказва и министър-председателят Кирил Петков, се чака държавното управление и бизнеса да гледат в една посока и да работят за поддръжка на обществото и тези, които ще бъдат най-засегнати от следствията. Политизирането на стопански тематики, не водят до трайно решение на задаващата се рецесия в областта на горивата, нито до изцяло стабилизиране на бранша “ – се споделя в позицията на българската петролна компания " Инса Ойл “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР