Пред фатална политическа дилема е изправена Виктория Василева, която водеше

...
Пред фатална политическа дилема е изправена Виктория Василева, която водеше
Коментари Харесай

Виктория Василева разбива структурата на ИТН в Благоевград

Пред съдбовна политическа алтернатива е изправена Виктория Василева, която водеше листите на Политическа партия " ИТН " в областите Благоевград и Кюстендил. Тя е основен секретар на партията на Слави Трифонов и е редно дори да подаде оставка поради тежката загуба на миналите избори. Какво ще избере Василева, от кое място ще влезе в Народно събрание от Благоевград или от Кюстендил?! Това е въпросът, който търси незабавно и отговорно политическо решение, написа " Струма ".

Ако Василева избере Благоевград и остави Пиринска Македония, където партията набра 12 000 гласа, без депутат, локалната конструкция на Има Такъв Народ ще се разпадне и заличи. Хората, които в два следващи избора демонстрират положителни резултати, ще се демотивират и изоставен партията, чуствайки се употребявани, коментарат деятели, които заплашват със серия оставки, в случай че Василева не вземе вярното решение.

Още повече, че в района за Има Такъв Народ са дали своят вот 12 000 индивида, а в област Кюстендил едвам 4000. Справедливо ли е и има ли политическа логичност Василева, която няма никаква връзка с Пиринско и бе спусната от София да съставлява района, да влезе в Народното събрание от Кюстендил? Още повече, че тя пресече пътя на втората в листата Анита Коцелова от Петрич, спечелила най-вече от гласовете в Има Такъв Народ, към 1800 преференции.

Веднъж към този момент бе нанесен нечовечен удар върху партията в региона, когато сполучливият екип Илко Стоянов - Георги Попов бе разрушен и Попов, който си завоюва място в Народното събрание на два пъти, бе изхвърлен от листата за последните избори. Сега за следващ път, в случай че Василева избере да влезе от Благоевград, ще убие Има Такъв Народ в региона. Младата и образована Анита Коцелова демонстрира извънредно добър резултат за следващ път, спечелила доверието на съгражданите си, познава проблемите на града си и района, прегърна концепциите на Има Такъв Народ през цялото време на партията, правейки я разпознаваема в района. Коцелова се употребява с безукорен престиж в Петрич.

Двамата с претендента на ГЕРБ Костадин Стойков демонстрираха същинска класа в предизборната борба - нямаше удари под пояса, нямаше оплюване на съперника и грозни мнения. Двама млади и симпатични петричани правеха същинска политика- показно за политическа приемливост и просветеност. Благоевградска област заслужава да има народен представител от Има Такъв Народ, поради силата, с която младежите работиха по време на акцията и три пъти по-добрия избирателен резултат от област Кюстендил.

Затова! Виктория Василева е изправена пред съдбовно политическо решение:. Ще сложи ли началото на края на партията на Слави в Пиринско?! Ще обрече ли единственият им в страната кмет, да работи без народен представител и без поддръжка в Народното събрание, или ще даде опция районът с най-хубав резултат да има народен представител. Съдбата на партията на Слави в Благоевградска област зависи от решението и - Благоевград или Кюстендил?
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР