Пречистете организма си само за един ден! Почувствайте се по-здрави

...
Пречистете организма си само за един ден! Почувствайте се по-здрави
Коментари Харесай

12 неща, които можем да правим всеки ден, за да се чувстваме и изглеждаме по-здрави

Пречистете организма си единствено за един ден! Почувствайте се по-здрави за няколко часа. Свалете 2,5 кг за една седмица!

Пълно е с обещания, които на доктрина звучат ужасно, само че в реалност се оказват просто следващата машинация.

С всеки минал ден обаче учените научават от ден на ден за метода, по който телата ни действат, и надлежно – простичките неща, които можем да вършим всеки ден, с цел да се усещаме и изглеждаме по-здрави за относително къс интервал от време, стават все по-актуални.

Важно – ние не ви обещаваме каквито и да било рискови резултати. Тялото ви е комплициран организъм, една прелестна машина. То няма вълшебен да се трансформира.

И въпреки всичко – единствено след 4 седмици (или по-малко) тялото ви ще ви се отблагодари за тези 12 неща, които може да започнете да вършиме още през днешния ден.

Готови ли сте? Започваме.

Най-простичкото и дейно нещо, което може да извършите за вашето здраве, е да се движите.  Дори 1 минута интензивна подготовка, практикувана постоянно, ще усъвършенства цялостното ви положение.

Физическата интензивност трансформира тялото ви бързо и даже понижава риска от гибел. „ След 2-4 седмици вашата нервна система става доста по-ефикасна във връзка с контракцията на мускулите ви – разяснява доктор Робърт Нютън.

Учените откриват, че на процедура няма значение с каква тъкмо подготовка сте се захванали – задоволително е да се движите постоянно, с цел да подборите здравословното положение на сърцето, мускулите и съзнанието.

Дори няколко минути физическо напрежение на седмица оказват резултат. Изследване, извършено от Университета Макмастър, открива, че поредност от три 20-секундни интензивни тренировки ще усъвършенства цялостното ви здравословно положение с 20 % за 3 месеца.

Мартин Гибала, основният създател на изследването, е основател на този метод, прочут като 1-минутната подготовка. Реално обаче става дума за 10 минути извършения на седмица. Рутината включва 2 минути интервал на загряване, 3 минути отмора и 3 интензивни 20-секундни тренировки.

Намалете приема на сол

Когато в кръвта ви има прекалено много сол, вашите бъбреци се затрудняват при изхвърлянето на нездравословните за организма субстанции. А това от своя страна може да вдигне кръвното ви налягане.

Вместо да хапвате осолени храни, приемайте повече плодове като банани и авокадо да вземем за пример. Те са богати на калий, който от своя страна работи като противоотрова на нездравословните резултати на натрия.

Съществуват голям брой други храни, които може да приемате вместо сол – да вземем за пример лимонен сок и разнообразни билки. Каквато и тактика да изберете, избягвайте обработените храни – те освен, че съдържат огромно количество сол, само че и се свързват с по-висока заплаха от рак.

Повече фибри

Храните, богати на фибри, ни оказват помощ да се усещаме сити по-дълго време, да почистваме организма навреме от токсините и са значим детайл в напъните ни да поддържаме тежестта си в здравословни граници.

Липсата на задоволително фибри в храненето може да докара до липса на сила, нараснал риск от сърдечни болести и повече от мечтаните килограми.

Според стандартите, избрани от медиците, приблизително дамите би трябвало да одобряват 25 г, мъжете – 38 г фибри дневно. За благополучие, това по никакъв начин не е мъчно – на помощ ни идват следните храни, множеството от тях налични целогодишно на напълно допустими цени, които ни обезпечават нужното количество фибри всекидневно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР