Преборих анорексията. Повече от 6 години се хранех колкото да

...
Преборих анорексията. Повече от 6 години се хранех колкото да
Коментари Харесай

Фитнес инструкторката Владимира Терзиева: Преборих анорексията след операция

„ Преборих анорексията. Повече от 6 години се хранех едвам оцелея . При растеж 175 см тежах 45 кг и ме мъчеха ужасяващи здравословни проблеми. Със седмици не можех да вървя до тоалетната, а менструалният ми цикъл спря за 6 години. “ Това разкри пред „ България Днес “ фитнес инструкторката и експерт по хранене Владимира Терзиева . Влади се разболява от анорексия, когато е ученичка на 15 години.

Засегната от непрекъснатите смешки на съучениците си във връзка килограмите й, Владимира взема решение да мине на строга диета и да стартира да тренира. „ Спортувах непрекъснато, хранех се един път дневно с малко риба и сирене. Така минаха 3 месеца от живота ми. След третия месец от 65 кг стигнах 48 и се появиха и първите ми здравословни проблеми. Менструацията ми спря и храносмилателната ми система също. Не можех да вървя до тоалетната в продължение на седмици. Дори медикаменти не ми помагаха. Започнах с проучвания и медикаменти “, с смут си спомни Влади. Докторите изготвили хранителен режим на Терзиева, само че и това не помогнало, тъй като момичето към този момент се засищало с минимални количества храна. На 19 години Влади отпътувала да учи в Англия и почнала работа като сервитьорка, тогава ситуацията достигнало до точка на шупване. „ Гладувах, работех доста, упражнявах и всеки ден се мерех на кантара бях станала 45 кг, когато ми се появи коремна херния “, с смут си спомни Влади. Момичето пристигнало в България, с цел да я оперират, и това преобърнало живота й.

„ След интервенцията не можех да ставам от леглото, нямах сили за нищо и не можех да допускам по какъв начин на 22 години съумях да си причиня всичко това. Това бе и отправната ми точка. Започнах да изучавам за фитнес инструктор и експерт по хранене. Хранех се обикновено, упражнявах. Постепенно здравето ми се усъвършенства, цикълът ми се върна и аз се излекувах “, описа Терзиева. Сега Влади е добре и оказва помощ на хора с наднормено тегло и страдащи от анорексия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР