Празниците винаги са свързвани с много положителни емоции, но и

...
Празниците винаги са свързвани с много положителни емоции, но и
Коментари Харесай

Как да оцелеем след празниците

Празниците постоянно са свързвани с доста позитивни страсти, само че и с известна доза стрес. Кое от двете ще надделее, зависи най-много от нас.

Коледните и новогодишните празници са в края на годината и съответстват с времето за равносметки и проекти за идващите 12 месеца. Също по този начин, те са свързани с огромни разноски и огромни упования, които могат съществено да ни натоварят - и бюджета, и страстите ни.

А постоянно се случва откакто цялата празнична еуфория отшуми да останем с едно неприятно възприятие на празнина, на незадоволство - от себе си, от проектите си, от действителността. Ето няколко елементарни стъпки по какъв начин да избегнем следпразничната меланхолия.
 Снимка 458932

Цели

Когато празниците са зад тила ни е много евентуално да се надценим и да си сложим прекомерно високи цели. Но би трябвало да бъдем на първо място реалистични за това какво можем да псотигнем в кратковременен проект. В противоположен случай си подсигуряваме възприятие на незадоволство и едно напрежение по какъв начин да стигнем мечтаната цел.

Тренировка

Тя е положително решение за всеки случай, в който не се усещаме добре прочувствено и душевен. Натоварването на тялото е разтоварване за мозъка и една страхотна терапия. В тялото ни се отделят хормони, които са естествени антидепресанти и бързо ще съумеят да върнат усмивката на лицето ни.

Забавен кадър

Покрай цялото бързане и цялата еуфория сигурно имаме потребност да забавим малко ритъма. Мисията ще е сполучлива с няколко визити на йога или упражняване на медитация в домашния условия. Това са нужни минути, които да откраднем единствено за себе си.
 Снимка 458931

Ваканция

Кратко бягство от действителността в първите дни на новата година също е повече от добра концепция. Така от една страна се награждаваме, че сме минала през цялата прочувствена лудница на празниците, а от друга, си подсигуряваме понижаване на депресивните и тревожни положения и възстановяване на настроението.

Приятели

Те са най-хубавото лекарство, когато усещаме, че нещо не е наред. Ако настроението ни клони към нула, незабавно би трябвало да се обкръжим с хора, които знаят най-хубавия метод да го покачат. Компанията на положителни хора постоянно оказва въздействие на метода, по който се усещаме.

Записки

Когато сме в дупка, имаме навика да гледаме живота единствено от неприятната страна. За да излезем от този циничен кръг, взимаме писалка и лист хартия и записваме всичко позитивно в живота ни. Вероятно ще останем сюрпризирани какъв брой може ще успеем да изброим, написа The Healthy.
 Снимка 458940

Сезонни занимания

Времето постоянно оказва въздействие на настроението ни. Но единствено в случай че му позволим, несъмнено. Вместо да стоим затворени у дома и да се оплакваме какъв брой е студено и неприятно на открито, можем да се облечем топло, да покараме кънки на лед с другари или да се разходим по заснежените скатове на най-близката планина. Всеки сезон има своя сексапил.
 Кундалини йога и по какъв начин практиката може да ни помогне при ОКР
Един непредвиден съдружник в битката с ОКР

Тайните на античните практики

Слънце

Дори на открито да е студено, слънчевите лъчи евентуално се пробват да се прокраднат в дома ни. Ако нямаме опция да прекараме известно време на открито и да се заредим с витамин D, би трябвало да вдигнем щорите, да дръпнем завесите и да пуснем светлината да стигне до нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР