Празниците, обичайно, се свързват с повече хапване и пийване. Често

...
Празниците, обичайно, се свързват с повече хапване и пийване. Често
Коментари Харесай

Хитри начини да не пълнеем по празниците

Празниците, всекидневно, се свързват с повече ядене и пийване. Често фамилните трапези, както и множеството тостове на тях, водят и до качване на килограми в тези дни.

Всички са чували разпоредбите за хранене в по-малки чинии, по-продължителното дъвчене, както и пиенето на по-малко алкохол, като способи да се спасим от преяждане и, респективно, от нежелани килограми.

Ето още няколко по-атрактивни разновидности да се спасим от " залитането " на масата:

Дръжте вилицата с лявата ръка

Първият съвет на специалистите е да държите приборите с ръката, с която ви е по-неудобно - примерно в случай че сте десняк, да държите приборите с лявата ръка. Ако ви е по-неудобно, ще се храните по-бавно и в последна сметка ще изядете по-малко храна.

Освен в по-малки, сервирайте в чинии с червен цвят

Звучи напълно уместно изключително на Коледа. Според психолозите обаче аленият цвят потиска апетита, защото до мозъка доближават сигнали за опасност и повишение на адреналина.

 Снимка 330200

Снимайте храната

Щракнете чинията си и качете в приложение, което ще изброи калориите вътре. Така незабавно може да се ориентирате, и, в случай че калориите са от горната страна, да пренаредите наличието в порцията.

Преди празничния обяд обуйте най-тесните си дънки

Да, концепцията е да ви е неловко. Много по-бързо ще усетите, че стомахът се подува и ще спрете с кулинарните изкушения.

Използвайте дните, с цел да поиграете с децата си измежду природата

Изкушавате се да лежите у дома на топло, само че по-добре използвайте свободното си време, с цел да се разхождате или да играете в парка с децата.

Пийте доста вода

Това е безконечен съвет, само че не е загадка, че течностите пълнят стомаха и той поема по-малко храна. Освен това, в случай че злоупотребите с алкохола, водата ще помогне да се прочисти организма от токсините.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР