Празниците наближават, вече започна и пазаруването за трапезата, затова от

...
Празниците наближават, вече започна и пазаруването за трапезата, затова от
Коментари Харесай

БАБХ с масови проверки в търговската мрежа

Празниците наближават, към този момент стартира и извършването на покупки за трапезата, по тази причина от Агенцията по сигурност на храните потеглят на всеобщи инспекции в комерсиалните обекти. Екипът на Българска национална телевизия участва на инспекция в огромен хранителен магазин в Благоевград.



При инспекциите инспекторите ще наблюдават за годността на питателните артикули, метода им на предпазване, изискванията в обектите и хигиената на личния състав. Ще се ревизира и произхода на стоките.

В момента сме записали партидните номера на някои захарни и шоколадови произведения, които се купуват за децата доста по празниците. Затова, виждаме, че те са в период на валидност и желаеме да проследим произхода, разяснява Д-р Калина Милушева, шеф отдел надзор на храните.

Установяваме, че наред с българските храни, има и такива, които са с генезис Европейски Съюз и други страни. Като главното тук е да има етикет на български език, който да носи нужната информация за клиента и да съдържа всички нужни реквизити, разяснява от своя страна доктор Цветана Джогова, основен контрольор в отдел надзор на храните.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР