Празниците идват и дори да ги чакаме с нетърпение, тайничко

...
Празниците идват и дори да ги чакаме с нетърпение, тайничко
Коментари Харесай

Тайните на диетолога: Как да не трупаме килограми през зимат...

Празниците идват и даже да ги чакаме с неспокойствие, тайничко се тормозим, че ще прибавим още някоя дупка на колана поради изобилните трапези

За да избегнете напълняването през зимата, би трябвало да ядете повече ядки и бобови растения, счита диетологът откривател Алекс Руани. В публикация за вестник „ Таймс “ той изброи методите да останете слаби през студения сезон. На първо място, Руани предлага високоинтензивни интервални тренировки и обръща внимание на обстоятелството, че осезаеми резултати дават само физическата интензивност, съчетана с вярното хранене. Втората рекомендация на откривателя диетолог е да се къпете с хладна вода при температура 20 градуса или да излизате по-често на открито, с цел да стимулирате процеса на изгаряне на мазнини и да подобрите метаболизма.

За да не натрупате наднормено тегло, по-добре е да се откажете от вечерните и нощните закуски. По-специално, добре е да се въздържате от ястие 3-4 часа преди лягане. Руани предлага да опитате тренировки със свободни тежести. Той цитира изследване, което демонстрира, че хората, които избират този вид тренировки, са с 30 % по-малко склонни към затлъстяване, в сравнение с тези, които въобще не спортуват или избират други действия, написа struma.bg. Въпреки това с натоварванията би трябвало да сте деликатни и поредни и да започнете с дребни тежести.

Специалистът счита, че за поддържане на фигура е значимо да се ядат и повече фибри, които удължават възприятието за задоволеност. Богати на тях са плодовете, зеленчуците, ядки, бобовите растения и пълнозърнести храни. Също по този начин си коства да ядете неовкусено кисело мляко един път дневно, защото то оказва помощ за поддържането на здрава чревна микробиома и утолява глада заради наличието на протеини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР