Празниците и лятната отпуска са двата най-удобни момента за крадците

...
Празниците и лятната отпуска са двата най-удобни момента за крадците
Коментари Харесай

Как да предпазите дома си от крадци, ако пътувате за празниците?

Празниците и лятната отпуска са двата най-удобни момента за крадците да се снабдят със скъпо струващи движимости, а вие да се разделите с тях. Докато сте на път, разпускате край басейна на другия завършек на България или света и вдигате следващата наздравица, домът ви остава беззащитен даже да имате системи за сигурност, а в случай че нямате такива, сте още по-уязвими. Има хитри трикове и рационални модели на държание, които ще ви оказват помощ да предпазите движимостите си от посягане. Ето кои са най-важните измежду тях.

Обирите нормално са планувани. Вие и домът ви сте следени. Крадците не влизат в дом инцидентно за празниците. Те знаят, че ще отсъствате и че домът е празен. Знаят и че притежавате скъпи движимости. Ето за какво е значимо да не споделяте проекти за пътешестване с никого и да не публикувате в обществените мрежи фотоси от хотела в деня на идването. Така давате зелена светлина на крадците. Постъпете рационално. Ако ви попитат къде ще бъдете за празниците, потвърдете, че ще бъдете вкъщи. Има време да разкажете на другари и сътрудници къде сте били и да публикувате фотоси, откакто се завърнете.
Топ 5 препоръки от ключари за отбрана на Вашия дом от крадци
Тихо, бързо и шокиращо елементарно:  Да, тъкмо по този начин се отварят една голяма част от вратите в София. Колкото и да не Ви се има вяра всеобщо...
Прочети повече
Не оставяйте скъпи движимости у дома, когато ще пътувате. Може да дадете пари, бижута и прочие на предпазване в банков сейф, а преносимият компютър и дребна, само че скъпа техника да оставите при доверени другари. Това ще ви спести доста проблеми. Крадците не се вълнуват от хладилника или дивана ви, те няма по какъв начин да ги изнесат. Обикновено търсят пари или дребни, само че скъпи движимости, които да продадат. Изненадайте ги неприятно и не оставяйте такива в дома си по време на огромното празнично пътешестване.

Затруднете ги оптимално – качествена врата със специфични ключалки, система за сигурност, видеонаблюдение. Те могат да бъдат преодолени, само че това превъзмогване ще коства време и е рисково, затова може да откаже крадците да се пробват да влезнат в дома ви.

Проявете ловкост. Оставете ключ на доверени близки или другари, които да светват лампите вечерта и да ги угасяват на сутринта. Това ще сътвори заблуда, че къщата не е празна, за тези, които следят дали сте вкъщи, или сте тръгнали. Този елементарен трик може да ви избави от кражба.

Голямото завръщане. Ако въпреки всичко откриете, че вратата е разрушена, когато се върнете вкъщи, не влизайте в жилището, неотложно се обадете на полицията и изчакайте извън. Опасността не идва единствено от това, че не следва да пипате нищо, преди да си свърши работата полицията, само че и има риск крадецът да е още вътре и да пострадате, в случай че го изненадате. Подходете рационално и изчакайте извън.
Крадци съумели да ошушкат и зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи
Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи и началник дирекция „ Охранителна полиция “ е бил ограбен преди тъкмо един месец, осведоми ClubZ. Н...
Прочети повече
Предпазливостта е най-важната стъпка. Нито решетки, нито ключалки могат да ви спасят от кражба, в случай че сте неразумни и непредпазливи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР