Празникът на Кърджали ще бъде празнуван двойно - с една

...
Празникът на Кърджали ще бъде празнуван двойно - с една
Коментари Харесай

Карадайъ: ГЕРБ ползват държавата за разделение, националистите са само инструмент

Празникът на Кърджали ще бъде честван двойно - с една организация от общината и с една от регионалната администрация. В това деяние на страната обаче водачът на ДПС Мустафа Карадайъ съзря опит за разделяне и опълчване.

Празникът на Кърджали се отбелязва на 21 октовмри, като на следващия ден ще бъде тържеството, което обичайно се провежда от общината. Днес обаче Областната администрация провежда също чествания в града, а на тях ще участват ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев, както и военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов.

" Никоя партия не е страната ", сподели Карадайъ в Народното събрание и продължи:

" Ползват институции за опълчване. Това не води до нищо положително. Утре ще има празнувания от община Кърджали. Какво вършат през днешния ден, каква е задачата? Това са рискови признаци и по този метод не може да продължава. Разделението и опълчването в тази власт считахме, че е идеология на националистите, само че тази организация, която виждаме през днешния ден на един локален празник, който е в компетенциите на локалната власт, да се провежда партийно от ГЕРБ посредством използването на държавните институции, по скоро бихме се замислили върху обстановката, това дали не е политика на ГЕРБ, а националистите да са инструмент в техните ръце "

Попитан още какъв толеранс ще бъде даден на Валери Симеонов и желаната му от Движение за права и свободи оставка, Карадайъ сподели, че толерансът от дълго време е привършен, а за заплахите от националисти в ръководството са предупреждавали от дълго време.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява и новината от през днешния ден, че основният прокурор Сотир Цацаров ще желае възбрана за фондация, която е финансирала ДОСТ. Партията на Лютви Местан опроверга обвинител номер едно, а Карадайъ сподели, че против ДОСТ неведнъж са подавали сигнали за нарушавания, изключително в предизборните акции.

" Нека забележим какви ще са резултатите от инспекциите ", сподели водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ беше и сбит по отношение на концепцията за закон, обвързван с финансирането на вероизповеданията в България: " Тепърва ще би трябвало да се запознае със законопроекта. Можем единствено да напомним, че ние постоянно сме упорствали страната да се грижи за вероизповеданията, в това число и за тяхното финансиране, с цел да бъдат самостоятелни от непознати въздействия. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР