Празничното пазаруване за някои вероятно вече е започнало. Празниците наближават, ...

Празничното пазаруване за някои вероятно вече е започнало. Празниците наближават,

10 начина да спестите пари по празниците

Празничното извършване на покупки за някои евентуално към този момент е почнало. Празниците наближават, а има толкоз хора, които желаете да зарадвате. Времето е лимитирано, а изкушенията са доста. Около вас е цялостно с неща, които желаете да купите, само че е мъчно да спестите пари. Как да се справите с целия този развой по този начин, че да се вместите в бюджета си?В реалност има доста способи да пазарувате рационално, без да харчите ненужно. Някои правила за предпразнично извършване на покупки може да ви оказват помощ да сте по-организирани в покупките си освен преди празниците, само че и през цялата година. Те ще ви оказват помощ да управлявате по-добре финансите си и бюджета си по този начин, че хем да извършите обичаните си хора щастливи, хем да не изпаднете в парично усложнение. А и за какво да харчите ненужно, като можете да пазарувате рационално и свястно.

Ето и някои потребни препоръки за рационално предпразнично извършване на покупки, които ще ви спестят пари.

1. Сортирайте промоционалните имейли, които получавате. Не бързайте да се хвърляте на първата примамлива оферта. Проучете пазара преди този момент и отсейте най-хубавите измежду положителните предложения.

2. Следете харчовете си посредством смарт приложения или електронно банкиране. Така ще можете да сте наясно с това какъв брой пари разполагате и докога без да влизате в преразход. Ако не разполагате с тази опция, водете си мемоари за всичко изхарчено.3. Определете си бюджет за коледни картички, опаковки и други сходни разходи отвън самите дарове.

4. Пазарувайте в дни, в които авансово знаете, че има по-големи понижения.

5. Определете си тъкмо време, в което да пазарувате. Важно е да определите и какво тъкмо желаете да купите. Например нормално електрониката е по-евтина след празниците през януари. Ако желаете да си купите нова джаджа, отложете малко тази покупка.

6. Използвайте приложения за извършване на покупки.

7. Помислете и за покупки втора приложимост. Можете да намерите страхотни находки, които са използвани или едва използвани, само че съставляват залежали бройки, остарели сбирки или електроника, която е употребена доста малко.8. Проверете изискванията на банковите си карти. Ако са неизгодни, пробвайте да ги предоговорите.

9. Разгледайте групи за продажба и замяна в обществените мрежи. Там можете да откриете в действителност положителни находки с дребен бюджет.

10. Събирайте ваучери за извършване на покупки. С тяхна помощ можете доста да облекчите бюджета си за дарове и празнични покупки.

Източник: az-jenata.bg