Празничният парад по случай рождения ден на кралица Елизабет II

...
Празничният парад по случай рождения ден на кралица Елизабет II
Коментари Харесай

Без военен парад за рожденния ден на Кралицата - slava.bg

Празничният церемониал по случай рождения ден на кралица Елизабет II беше малко по-различен тази година. Причината е пандемията от ковид, която анулира огромния боен церемониал, който събира кралското семейство на балкона на Бъкингамския замък.

Все отново, 94-годишният монарх на Англия ще чества. Кралицата сега се намира в замъка Уиндзор, където гледаше по какъв начин първият батальон на уелската армия ѝ прави серенада за рождения ден. Тази дребна версия на тържество също беше толкоз запаметяваща се, колкото и огромният церемониал, който се организира всяка година.

Заради пандемията от ковид, бойците не са били един до друг, а на разстояние от 1,5 метра. Облечена в светлозелен тоалет и шапка, кралицата излезе от замъка към 11 часа английско време и зае мястото си под особено построен стол, който беше украсен с бял балдахин. Към добавка към тоалета си, Елизабет II беше избрала диамантена брошка от уелската армия – като респект към полка, който беше пред нея.

Това е първият път, в който монархът на Англия е забелязан на публично събитие от началото на пандемията от ковид. Според някои, това честване на рождения ден е било доста по-запомнящо се от огромния церемониал, тъй като е било по-лично и се е провело по-близо до самата кралица.

За страдание на кралските почитатели, обществената отдалеченост означаваше, че Елизабет II сама ще се любува на шоуто. Обикновено нейните внуци – принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот щяха да махат от балкона дружно с родителите си, принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тази година обаче всеки си беше вкъщи.

Въпреки вярата, че брачният партньор на Елизабет II – принц Филип, който беше сниман за специфичен портрет по случай 99-ия му рожден ден, също не беше забелязан по време на празненствата.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР