Празничната почивка тази година ще е с 10% по-скъпа, предупреждават

...
Празничната почивка тази година ще е с 10% по-скъпа, предупреждават
Коментари Харесай

Празнична почивка и новогодишни куверти - колко по-скъпи ще са тази година?

Празничната отмора тази година ще е с 10% по-скъпа, предизвестяват специалисти. А повода за по-високата цена е инфлацията.

„ Ценовият диапазон може да варира сред 100 и 500 лв. на вечер, зависи от броя настанени и услугите в дадения пакет. В рамките на 400 лв. дневно, едно четиричленно семейство може да се побере, без въжен превоз картите и ски услугите. Средно виждам 8-10% нарастване на хотелските услуги, което идва да обере по-скъпия енергиен запас “, разяснява Мариян Беляков - изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.



Над половин милион българи ще пътуват за Коледа и Ново година, предвиждат от Института за разбор и оценка на туризма.

„ Очакваме общо да пътуват в България, към 580 0000 българи - като 180 хиляди ще пътуват в чужбина, другите - ще почиват в България “, разяснява Константин Занков от института.

Традиционно най-търсени през този интервал са планинските къщи за посетители и хотелите в ски курортите и спа центровете.

„ Такива са къщите за посетители в Родопите, разнообразни планински райони - Банско, Боровец, Пампорово имат интерес от скиори. Велинград, Сандански, Хисаря са също по този начин доста търсени места “, показва Занков.

Предварителни резервации също не липсват.

„ Ранните записвания се изместиха с един месец по-късно в годината. Към момента не престават да текат записвания, активизацията е сериозна “, показва Мариян Беляков.

Решаващото при избора на туристите е съотношението между  цена и качество. А при резервациите би трябвало да се внимава.

„ За България типичните сигнали са за неприятно отношение или студени хотели. Много особено и типично за зимните празници. Много хотели отварят за празниците и те пускат отоплението в деня, в който идват гостите. А в чужбина най-често се срещат дублирани резервации “, разяснява Богомил Николов от „ Активни консуматори “.

Поради риска, който крие предварителната резервация, специалистите поучават да се направи застраховка. Тя ще покрие всяка загуба, в случай че почивката ни се провали.

Цените на празничните куверти в столичните заведения са увеличени с до 15-20% - варират към 50 до 60 лв.. В взаимозависимост от типа на заведенията - те могат да бъдат тристепенни, четирстепенни. Тези, които оферират музикална стратегия, имат куверти от към 160-170 лв.. Резервациите за нова година стартират да се вършат от края на октомври.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР