Празничната фраза Весела Коледа е употребена за първи път от

...
Празничната фраза Весела Коледа е употребена за първи път от
Коментари Харесай

Първото пожелание „Весела Коледа“ е открито в писмо от 16-и век

Празничната фраза " Весела Коледа " е използвана за първи път от епископа на Херефорд през 16-и век, преди да се превърнe в употребена по целия свят честитка, написа " Дейли мейл ".

Историци са разкрили, че свещеник Чарлз Бут от Херефордската катедрала е написал писмо до своя сътрудник свещеник Уилям Бъргхил през 1520 година, в което споделя, че се надява той " да бъде радостен тази Коледа "

Досега се смяташе, че фамозната фраза е употребена за първи път във Англия 14 години по-късно, когато през 1534 година в писмо до Томас Кромуел, основен министър на крал Хенри Осми, епископът на Рочестър Джон Фишър написа: " И този наш Господ Бог ви изпраща радостна Коледа ".

Писмото на свещеник Чарлз Бут е намерено в понеделник, когато екипът на библиотеката и архива в Херефордската катедрала изследва празничните обстоятелства. 

Писмото стартира с: " Моля се на Бога да бъдете всички в положително въодушевление и забавление тази Коледа "

Елизабет Семпър О'Кийф, архивист в катедралата, сподели: " Може би сме наложили фешън наклонност? Изглежда, че писмото, написано от архиепископ Бут десетилетие по-рано, до момента е останало незнаен факт ". 

От катедралата означават, че писмото разисква разнообразни въпроси, в това число духовник, който е показал прекаляване (в смисъл на липса на самоконтрол във връзка с жена, а не липса на надзор над пикочния мехур).

В писмото се разисква и мъж на име Мидълтън, на който е неразрешено да съпровожда вуйна си с изключение на на черква или пазар, като епископът не изяснява заради каква причина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР