Празни рафтове: Свършиха резервните авточасти. Някои се появяват след две

...
Празни рафтове: Свършиха резервните авточасти. Някои се появяват след две
Коментари Харесай

Празни рафтове: Свършиха резервните авточасти


Празни лавици: Свършиха аварийните авточасти. Някои се появяват след две години с 400% по-скъпи. Свършиха аварийните авточасти за някои марки коли. Заради това всеобщо таксита и снабдители са в суматоха. Никъде у нас, както и в складовете в Европа, тези чаркове не са налични. Това оповестиха за „ Телеграф “ от огромен вносител на авточасти в България.

В момента липсват доста елементи за коли от 2012 година, 2016 година и 2017 година, описаха вносители. Проблем е, че са изчерпани освен у нас, само че и в складовете в Европа.

Сред неоткриваемите са бензинови дюзи за някои модели от известна немска марка коли, обясниха търговците. Те допълниха, че всеобщо тези возила се употребяват от таксиджиите у нас, както и от доста компании за доставки.

„ Само за три дни предходната седмица имахме 10 запитвания за бензинови дюзи, само че не можахме да помогнем по никакъв метод “, разяснява представител на вносител на части.

„ Карам такси от 15 години. Обикновено намирам авточасти и то на преференциални цени, тъй като съм измежду най-редовните клиенти на веригата за авточасти. Този път момчетата споделиха, че не могат да ми оказват помощ, тъй като това, от което нуждая се, не е налично нито в България, нито в чужбина “, оплака се Цветомир Светославов, който е водач на такси в София.

По думите на вносители и търговци проблем е, че особено тези бензинови дюзи не се вършат към този момент от самия авто производител.

Извън произвеждане са и от другите компании, които вършат авточаркове. Единственият късмет е да се намерят залежали в складовете.

„ Проверихме посредством специфична стратегия дали някъде са останали налични, само че ударихме на камък “, допълниха специалистите.

Според тях това не са единствените изчезнали елементи. В същото време има и налични, само че други авточасти за същите модели коли. Вносителите подчертаха, че това се е случвало и преди и съгласно опита им постоянно изчезналите авточасти се появяват на пазара след 2-3 години, само че с други серийни номера. Неприятният миг е, че цената им е с 400% по-висока.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР