Правозащитник от Беларус и две правозащитни организации от Русия и

...
Правозащитник от Беларус и две правозащитни организации от Русия и
Коментари Харесай

Кой получи Нобеловата награда за мир тази година

Правозащитник от Беларус и две правозащитни организации от Русия и Украйна си поделят Нобеловата премия за мир тази година.

На гала в Осло ръководителят на Нобеловия комитет Берит - Райс Андерсон разгласи тазгодишните лауреати - правозащитникът от Беларус Алес Беляцки, който м момента се намира в пандиза, съветската организация за правата на индивида " Мемориал " и украинската правозащитна организация " Център за цивилен свободи ".

Тримата лауреати от трите прилежащи дърлжави съставляват полезности, които са извънредно значими на фона на протичащото се през днешния ден.

" Намираме се посред война. Има два властнически режима и една нация, която се бори във война. Искаме да подчертаем какъв брой е значимо за всеки член на гражданското общество да отстоява други полезности, а не тези на експанзията и войната ", съобщи Берит - Райс Андерсон.

От Нобеловия комитет насочиха апел към управляващите в Беларус да освободят Алес Биалиатски и показаха вяра, че той ще е кадърен да пристигна в Осло и да получи на място наградага си, заяви Българска национална телевизия.

Тази година номинациите бяха 343.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР