Правозащитни групи призовават гръцкото правителство да сложи край на политиката

...
Правозащитни групи призовават гръцкото правителство да сложи край на политиката
Коментари Харесай

Правозащитници призовават Гърция да облекчи ограничаването на движението на мигранти

Правозащитни групи приканват гръцкото държавно управление да постави завършек на " политиката на ограничение на придвижването " на мигрантите, достигнали до островите в Егейско море от Турция, като предизвестяват за утежняване на изискванията преди зимата, оповестява Асошиейтед прес.

В намерено писмо, изпратено през днешния ден до гръцкия министър председател Алексис Ципрас, 19 интернационалните и гръцки правозащитни организации показват, че хиляди бежанци и мигранти са изправени пред " извънредно тежки условия " на гръцките острови, само че не им се разрешава да пътуват до континенталната част на страната.

Близо една четвърт от към 60 000 мигранти и бежанци, блокирани в Гърция, са подложени на ограничаване да не напущат островите в границите на съглашение, реализирано предходната година сред Европейски Съюз и Турция.

Мисия на НАТО към момента е ситуирана в Егейско море, с цел да поддържа интервенциите на Гърция и Европейски Съюз за въздържане на трафика на бежанци и мигранти, само че броят на всекидневно идващите мигранти се е нараснал през последните седмици, отбелязва АП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР