Правото на протест е свещено. Нима протестите срещу член 1

...
Правото на протест е свещено. Нима протестите срещу член 1
Коментари Харесай

Поптодорова: Всички големи промени в България станаха под натиск отвън

Правото на митинг е свещено. Нима митингите против член 1 бяха демонстрация на робска душeвност? Така някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова задочно разкритикува някогашния президент Росен Плевнелиев, който през вчерашния ден (11 януари) дефинира готвените митинги в София за израз на робска душeвност и байганьовщина.

Това е мотив за реакция и да се замислят ръководещите страната. В никакъв случай не би трябвало да бъдат упреквани протестиращите, че желаят да изкажат паниката си, сподели някогашният ни посланик.

Всички огромни промени в България станаха под напън на открито. Да вземем за образец правосъдната системата – и за влизането в НАТО това беше главно изискване, сподели Поптодорова пред Нова телевизия, която си напомни по какъв начин по време на договарянията е имало имитация, че да стане тази промяна единствено с напъните на българите е все едно да очакваш помощ да се реалокира гробище благодарение на тези вътре.

Поптодорова сподели и, че на мястото на Бойко Борисов би правила телевизионни обръщения към народа, в които да опише къде има проблеми в България, по какъв начин ще ги решим . Вечната българска фантазия за Солунската митница не са еврофондовете – Макрон заприказва за редуциране на европарите за френското селско стопанство по Общата селскостопанска политика, за които Франция десетилетия наред се бореше със зъби и нокти - това е гражданска война. Еврофондовете ще понижават – би трябвало да се изясни, че комбинираният облик Бай Ганьо/Андрешко единствено дърпа обратно . По време на председателството ни този проблем няма да се реши, само че най-малко да стартира този диалог, е тезата на Поптодорова.

По въпроса с еврозоната, някогашният ни дипломат в Съединени американски щати беше безапелационна, че влизането няма да е безболезнено и би трябвало да стартира да се изясняват следствията още в този момент. Припомняме, че финансовият министър Владислав Горанов разгласи през вчерашния ден, 11 януари, че доникъде на тази година ще аплайваме за влизане в еврозоната. При въвеждане на еврото, българските жители ще имат опция да получават по-евтини заеми, а българските банки ще имат достъп до по-евтин запас от Европа, разяснява евродепутатът Ангел Джамбазки.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР