Православният празник, посветен на Св. Великомъченик Теодор Тирон, се чества

...
Православният празник, посветен на Св. Великомъченик Теодор Тирон, се чества
Коментари Харесай

Конна база парк „Езеро“ кани бургазлии на Тодоровден

Православният празник, отдаден на Св. Великомъченик Теодор Тирон, се празнува в първата съботата от Великия пост в памет на светеца. Тази година той се пада на 16 март. Част от ритуалите са свързани с конете и конните надбягвания. Празникът се отбелязва с типичните от епохи за нашите земи- кушии. Конната база в парк „ Езеро “ в Бургас кани всички, които обичат благородните животни да посетят базата в съботния ден.
Там ще се организира съревнование по прескачане на трудности с коне. В него ще вземат участие състезатели, възседнали едни от едни от най-хубавите коне в страната. Професионалистите ще показват пред публиката своите умения по паркури. Пламен Радославов и Сияна Базотева са от бургаската конна школа и са носители на влиятелни награди в дисциплините свързани с конен спорт.
Децата, които ще дойдат в базата дружно със своите родители, ще могат да яздят понита, изцяло гратис и да се допрян до красивите животни.
Конският Великден, както народът назовава празника, ще се трансформира във време за фамилията, прекарано измежду природата наоколо до морето. И както гласи поверието, Теодор Тирон облечен със своите девет кожуха, ще измоли от Бог лятото да пристигна по-скоро по нашите земи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР