Православната църква отбелязва днес християнския празник Преображение Господне. Според евангелието

...
Православната църква отбелязва днес християнския празник Преображение Господне. Според евангелието
Коментари Харесай

Отбелязваме Преображение Господне

Православната черква отбелязва през днешния ден християнския празник Преображение Господне.

Според евангелието Исус Христос, дружно с апостолите Петър, Яков и Йоан се качили на планината Табор за молитва. Там тримата апостоли седнали да си починат и заспали. Когато се събудили, видели Исус да свети блестящо и облеклата му били бели, описа ловчанският митрополит Гавриил.

" Господ Исус Христос бил и идеален човек, и идеален Бог. В този миг той не че станал различен, а той преоткрил своята божествена популярност на своите трима възпитаници и поради това, когато те го видят на кръста измъчен, знаят, че той не е беззащитен, той просто по своя воля е приел разпятието на кръста и страданията и униженията, с цел да ни елементарни нашите грехове, да изкупи нашите провинения. Това е популярен празник, че смисълът на нашия живот тук на земята е да се преобразим от скотски греховни в духовни, в хора, които живеят и извършват евангелските заповеди. "

За празника митрополит Гавриил ще отслужи светата литургия в параклиса " Преображение Господне " наоколо до Крушунските водопади.

По време на богослужението през днешния ден се освещава първото за тази година грозде. Народът има вяра, че от Преображение времето се обръща към есента и зимата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР