Правосъдният министър на САЩ Уилям Бар настоя днес, че отговорност

...
Правосъдният министър на САЩ Уилям Бар настоя днес, че отговорност
Коментари Харесай

Уилям Бар: Отговорност за кибератаката срещу американски правителствени мрежи носи Русия

Правосъдният министър на Съединени американски щати Уилям Бар настоя през днешния ден, че отговорност за огромната хакерска атака против компютърни мрежи на американското държавно управление носи Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

"Въз основа на информацията, с която разполагам, съм склонен с оценката на държавния секретар (на Съединени американски щати Майк) Помпейо. Несъмнено наподобява, че става дума за Русия ", сподели Бар, откакто на конференция в правосъдното министерство беше помолен от публицисти да разяснява хакерската атака.

Той отхвърли да дава отговор на други въпроси по тази тематика, в това число дали правосъдното министерство е било атакувано.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи по-рано, че Русия не е забъркана в хакерски офанзиви против държавни организации и компании в Съединени американски щати. Той дефинира като "напълно голословни " сходни обвинявания и сподели, че те "по-скоро са продължение на сляпата русофобия, към която Съединени американски щати прибягват при всевъзможни произшествия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР