Правосъдният министър Данаил Кирилов обясни, че страната ни ще разчита

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов обясни, че страната ни ще разчита
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Връщаме си Божков по дипломатически път

 Правосъдният министър Данаил Кирилов изясни, че страната ни ще разчита на правилото на взаимност в интернационалното право и проявата на благосклонност от страна на Емирствата с изгонването на Васил Божков от Обединените арабски емирства.

Данаил Кирилов разяснява, че в правосъдното министерство чакат документите от прокуратурата, с цел да оформят настояването и по дипломатически път да го изпратят в Обединените арабски емирства. Според правосъдния министър Емирствата ще върнат поискания от нас Васил Божков, само че най-вероятно след съществени старания по дипломатически път, защото нямам двустранна конвенция за екстрадиция. До момента от Абу Даби са ни отказали екстрадицията на Христофорос Аманатидис-Таки, а ние сме отказали на Емирствата да предадем двама търсени от тях.

Смятам, че в огромна степен по дипломатически и политически път ще бъде взето решението за екстрадиция на Васил Божков. Това ще бъде наложено главно заради особеността на двете правни системи и поради това, че обичайно европейските страни нямаме процедура в екстрадицията, поради опцията в тяхната правна система да се ползва смъртно наказване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР