Правната комисия на Народното събрание прие на първо четене законопроекта

...
Правната комисия на Народното събрание прие на първо четене законопроекта
Коментари Харесай

Правната комисия прие законопроекта за разследване на главния прокурор

Правната комисия на Народното събрание одобри на първо четене законопроекта на служебния кабинет за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с който се основава механизъм за следствие на основния прокурор.

Дванадесет народни представители гласоподаваха в поддръжка на измененията, осем се въздържаха, а един гласоподава " срещу ". Проектът за промени преглежда и редица други въпроси като въвеждането на правосъден надзор върху отводите за формиране на досъдебно произвеждане от прокуратурата, успеваемостта на наказателното произвеждане и други.

По думите на министъра на правораздаването Крум Зарков законът би трябвало да се одобри от Народното събрание, тъй като моментът е назрял и обществото не желае да се занимава повече с този въпрос. Преди гласуването Зарков разяснява, че приемането на законопроекта от правната комисия ще бъде добра вест и ще покаже че националното посланичество има мощ и воля, а дано по-късно да се произнесе по него и Конституционният съд, заяви Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР