Правната комисия единодушно с 18 гласа за приеда изслуша зам.-правосъдния

...
Правната комисия единодушно с 18 гласа за приеда изслуша зам.-правосъдния
Коментари Харесай

Правната комисия вика зам.-правосъден министър за българския Магнитски

Правната комисия единомислещо с 18 гласа " за " приеда изслуша зам.-правосъдния министър Борислав Ганчев във връзка изтекли в медиите чернови на план, за който се твърди, че бил законопроект за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от похищения, застрашаващи финансовата и икономическата сигурност на страната.

Предложението зам.-министър Ганчев да бъде изслушан направи от Ива Митева от " ИТН ".

" Дълбоко се колебая, че това, което изтече в медиите, е писано от тази работна група в Министерството на правораздаването ", сподели Митева. Тя обаче добави, че до 24 март ведомството е трябвало да изготви план и да каже, до каква степен е стигнало.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи обаче предложи не Борислав Ганчев, а в правната комисия да бъде извикан вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

" Да го изслушваме във връзка съвещание на 18 май от 15 ч. в зала " Колегиум " в Министерството на финансите по точка, която визира интернационалните ограничаващи ограничения и във връзка това кой план е прегледан на съвещанието ", посочи Хамид Хамид.

Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " попита каква е задачата - комисията да се трансформира в проверяващ орган, да ревизира кой, какво, по кое време е споделил. " Да си играем игрички и да привикваме всеки министър или всяка работна група е загуба на време ", добави Мирослав Иванов.

" Това е сериозен въпрос, колкото и да се пробвате да си трансферирате топката от едната на другата партия в ръководещата коалиция ", сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Според Филип Попов от Българска социалистическа партия " тези трудове (черновата) са несъвместими с демократичните устои на България.

Христо Иванов от Демократична България увери, че поддържа чуването на зам.-министъра, само че прикани да не се вършат обществени следствия кой какво е написал.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР