Правителството засилва правомощията за контрол на Държавната комисия по хазарта,

...
Правителството засилва правомощията за контрол на Държавната комисия по хазарта,
Коментари Харесай

Кабинетът подсилва контролните функции на комисията по хазарта

Правителството ускорява пълномощията за надзор на Държавната комисия по хазарта, одобрявайки в сряда на постоянното си съвещание промени в устройствения устав на подопечното на финансовото министерство ведомство.

Според известието на държавната пресслужба, поправките основават условия за реализиране на своевременни и всеобхватни инспекции от контролните органи на комисията и се усъвършенства оперативният продан на информация в организационната конструкция. Разширяват се и обсегът и размерът на инспекциите, които ще може да прави новата профилирана дирекция в ДХК.

Промените в структурата бяха подхванати, откакто финансовото министерство регистрира, че прилаганият от нея надзор върху игрите на щастието не е ефикасен и че санкционирането на нарушаванията е несвоевременно и неефективно.

Преди месец ведомството на Владислав Горанов регистрира, че ДХК не прави навреме предварителните инспекции на игрално съоръжение, макар че това е причина за издаване на лицензи по Закона за
хазарта. Бавело се е и унищожаването на негодното игрално съоръжение.

През февруари финансовият министър Владислав Горанов смени без пояснение ръководителя на ДКХ Огнемир Митев и го размени с юристката от финансовото министерство Мария Филипова.

Скоро след идването си на поста тя назначи цялостна инспекция на трите национални малките екрани – Българска национална телевизия, бТВ и Нова телевизия, по отношение на рекламата на лотарийни игри. Резултатите демонстрираха, че нападателната реклама на
хазарт е законна и глоба бе наложена само на клипа " Шоколад ".

Засилването на контрола от страна на комисията по
хазарта става на фона на отсрочения с най-малко четири месеца, поради нотификация от Евросъюза, проектозакон за хазарта, нсене от вицепремиера Валери Симеонов и целящ да ограничи рекламата и продажбата на лотарийни билети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР