Правителството започва да тегли нов дълг през тази година. От

...
Правителството започва да тегли нов дълг през тази година. От
Коментари Харесай

Правителството ще изтегли 300 млн. лева нов дълг

Правителството стартира да тегли нов дълг през тази година. От уеб страницата на Българска народна банка излиза наяве, че идващия понеделник на аукцион ще бъдат препоръчани за 300 милиона лв..
Първият за годината аукцион ще бъде извършен на 15 февруари, като на него ще бъдат препоръчани лихвоносни съкровищни облигации със срочност 10 години и 6 месеца.
 Пандемично увеличение на държавния дълг в страните от Европейски Съюз Пандемично увеличение на държавния дълг в страните от Европейски Съюз
Полша усили обществения си дълг през първата половина на годината с 36,2 милиарда евро, Чехия с 16,2 милиарда, Румъния с 11,1 милиарда,...
Годишният лихвен % е 0,1 на 100. Това е първата емисия държавни скъпи бумаги на вътрешния пазар, откакто страната ни стана член на механизма на валутните курсове ERM II и на банковия съюз.
Миналия септември страната ни излезе на външните пазари и реализира доста добра рентабилност. В началото на предходната година, още преди рецесията с финансовото министерство набираше поетапно дългов запас от вътрешния пазар, само че отхвърли поръчките от последната препоръчана емисия поради сериозното повишаване на доходността. Тази емисия към този момент бе в разгара на пандемията.
Обикновено и първата за годината емисия, каквато ще бъде тази за 300 милиона лв. идващия понеделник, се смята и за тест на пазара.
Според бюджета за тази година държавното управление има право да тегли най-много 4 милиарда и 500 милиона лв. нов дълг, като в края на годината равнището на държавния дълг не може да надвишава 31 милиарда и 900 милиона лв..
 Ще управляваме държавния дълг със тактика, която е с по-оптимистични калкулации Ще управляваме държавния дълг със тактика, която е с по-оптимистични калкулации
Министерският съвет утвърди Стратегия за ръководство на държавния дълг за интервала 2021-2023 година. Документът е направен на съображение За...
С финансовата рамка за тази година държавното управление си остави опцията да тегли дълг от външните пазари, както и да подписва валутни и лихвени суапови покупко-продажби. Също по този начин - да изплаща предварително отговорности или да поема такива, които да изплати още в границите на календарната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР