Правителството заедно с една от работодателните организации одобриха парите за

...
Правителството заедно с една от работодателните организации одобриха парите за
Коментари Харесай

Парите за здраве в Бюджет 2020 - изводите на експертите

Правителството дружно с една от работодателните организации утвърдиха парите за здраве в Бюджет 2020 година Синдикатите са срещу, те имат своите учредения. По тематиката в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " разговаряха доктор Таня Андреева, акушер-гинеколог, някогашен здравен министър, и доктор Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ". Вижте във видеото.

Приходната част се дефинира от това какъв брой всеки от нас внася за здраве и какъв брой страната внася за здраве, осигурявайки част от групите, които по закон не заплащат сами здравни осигуровки, само че здравето и парите в системата на опазване на здравето, които се дават за активност, към този момент са функционалност на това по какъв начин ще бъде разпределена разходната част на бюджета към лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, сподели доктор Таня Андреева.
Д-р Таня Андреева, акушер-гинеколог, някогашен здравен министър: Точно там си личи каква политика, какви философия желае да разгърне и касата, и Министерството на здравеопазването, въпреки и непряко да взе участие в договарянето на националния рамков контракт и там в действителност ние ще забележим дали още веднъж тази увеличена приходна част ще бъде разпределена съразмерно, както и до момента, т.е. половината ще отиде за болнична помощ, останалите ще се разпределят за извънболнична - за дентална, за медикаменти и така нататък или ще има нова философия, каквато съгласно мен би трябвало да има.
Парите не са малко от позиция на персоналния джоб на хората, само че от позиция на страната като цяло те са ужасяващо малко, сподели доктор Спас Спасков. Той акцентира, че е доста значимо ние да знаем против тези пари какво може да се извърши.
Д-р Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ": В Германия разходът на глава от популацията за опазване на здравето е към 4 000 евро. Тук ще бъде някъде от порядъка на 350 евро в този момент.
Той дефинира разликата като " стремглава ".
Д-р Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ": Ние би трябвало да се съобразим с тези налични пари какво може да се даде като опазване на здравето и нашите очаквания да не бъдат безкрайни.
Единият вид е повече пари за извънболничната помощ, другият вид е в огромните лечебни заведения да постъпят доста повече пари. Така че недоволни са всички, които желаят повече, а няма по какъв начин да го получат, съобщи доктор Спасков.

Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР