Правителството все по-категорично подкрепя строителството на втори лифт в Банско.

...
Правителството все по-категорично подкрепя строителството на втори лифт в Банско.
Коментари Харесай

Властта за Банско: втори лифт - да, нови хотели - не

Правителството все по-категорично поддържа строителството на втори въжен превоз в Банско. Вицепремиерът Валери Симеонов, в чийто ресори влиза и туризмът, се срещна дружно с министъра на околната среда Нено Димов с природозащитниците, с цел да ги убеждава, че новото оборудване е належащо и потребно.

Всички страни желаят бързо решение на казуса с втория въжен превоз на Банско, изясни вицепремиерът след срещата в Министерския съвет. Той посочи, че приходите от концесията ще се удвоят, а туристите ще бъдат удовлетворени.

" Хората идват от цяла Европа, а не могат да карат ски. Чакат доста, качват се по планината с коли, акцентира Симеонов. Става въпрос за хора, които са пристигнали да почиват, всичките се наспиват сутринта, пият по едно кафе, закусват и се струпват на едни големи камари към 8.00 -9.00, разказа настоящето състояние вицепремиерът. Според него който концепциите да се усили работното време на съществуващия въжен превоз или да се разшири потенциалът му са неосъществими. " Не може да се усили работното време, в случай че беше казарма, щяхме да решим за нула време въпроса- строй се, преброй се, първа група от 6 часа, втора - от 10, третата - от 12, сподели още Валери Симеонов.

Екоминистърът Нено Димов изясни, че е нужна смяна на концесионния контракт за лифта. Всяко капиталово желание щяло да мине през Оценка на въздействието върху околната среда. Не се планува строителство на хотели и леглова база, посочи министърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР