Правителството внася дезинформация и си служи с фалшиви новини. Това

...
Правителството внася дезинформация и си служи с фалшиви новини. Това
Коментари Харесай

Нинова: Правителството се е съгласило незабавно да приеме обратно неограничен брой бежанци

Правителството внася дезинформация и си служи с подправени вести. Това сподели на брифинг в централата на Българска социалистическа партия водачът на партията Корнелия Нинова по отношение на приемането на България в Шенген и уговорките за банкет на бежанци. Нинова заяви, че през днешния ден е било извършено първото съвещание на Изпълнителното бюро, на което главната тематика, която е била дискутирана, е присъединението на България към Шенген по въздух и море. 

Нинова напомни позицията на Българска социалистическа партия, съгласно която България е изпълнила изискванията за присъединение пълноценно. Ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз, не трябва да се гледа на нас като на втора употреба хора или втора употреба страна, заслужаваме пълноправно участие по въздух, вода и суша, добави водачът на левицата. 

По думите ѝ това, което е направило държавното управление на ГЕРБ, ПП-ДБ с поддръжката на Движение за права и свободи е " оттегляне от тази позиция ", " изменничество на националния интерес " и в ущърб на националната сигурност на страната. 

Нинова разяснява, че са изчаквали да излязат формалните документи – Решението на Съвета на Европейски Съюз, както и Протокол към решението на Съвета, в който са разказани съответните задължения, които е поела нашата страна. Нинова уточни, че става дума за неотложно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност, в период от три дни от поръчката, България би трябвало да даде отговор, а в период от един месец неотложно да ги одобри, без никакво право на мнение във връзка с броя на хората, които ще дойдат тук.

" Не става дума за 500, за 6000, става дума за безграничен брой, по който ние нямаме право да взимаме отношение. Нашите ръководещи са се съгласили на това – неотложно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност " , добави тя и акцентира, че в текста се показва, че за това не би трябвало да има каквито и да било ограничавания, най-много що се отнася до броя на хората, които ще бъдат признати. Трябва да бъдат признати назад в период от един месец, като това се отнася с особена мощ за претендентите за леговище от Сирия и Афганистан, добави водачът на левицата.  

Нинова напомни и за изказването на ръководителя на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева, че системата " Дъблин " не работи сполучливо, изключително при миграционен напън, и че по данни на организацията бежанските центрове в страната са запълнени към 72%. 

Правителството излъга българския народ, внасяше дезинформация. България несправедливо получава оценка на второстепенна страна членка на Европейски Съюз. Влизането по въздух и вода не ни оказва помощ, тъй като хиляди хора ще чакат по сухопътните граници, а българската стопанска система ще продължава да губи 1 милиарда лева годишно , разяснява Нинова.  

Тя бе безапелационна, че получаваме голям риск за националната сигурност с приема на безграничен брой бежанци. Тя напомни, че през 2018 година има признато решение Народното събрание, което до ден сегашен никой не е отменил, съгласно което се задължава Министерският съвет да не подписва двустранни съглашения за назад приемане на мигранти. 

Нинова попита ръководещите за какво заобикалят или нарушават решение на Народното събрание и попита Бойко Борисов в качеството му на ръководител на Комисията по външна политика променил ли си е мнението във връзка с това решение. 

" Българска социалистическа партия за България " ще внесе през днешния ден искане за чуване на министър-председателя Николай Денков и външния министър Мария Габриел, където ще сложи на разискване това решение и дейностите на болшинството, осведоми още Нинова.

На 30 декември Съветът на Европейски Съюз удостовери късно вечерта, че България и Румъния ще се причислят към Шенгенското пространство, започвайки от въздушните и морските граници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР