Правителството в Атина поднови усилията да превърне страната в целогодишна

...
Правителството в Атина поднови усилията да превърне страната в целогодишна
Коментари Харесай

Гърция отново се бори да е целогодишна туристическа дестинация

Правителството в Атина възобнови напъните да трансформира страната в целогодишна туристическа дестинация. След мощната 2022 година, гърците чакат още по-силен сезон тази година.

Древният Партенон на хълма Акропол в Атина не стопира да е притегателна за туристите даже през зимния сезон. Мнозина посрещнаха 2023 година точно на това историческо място. Неотдавна държавното управление на Кириакос Мицотакис разгласи желанията си да трансформира страната в целогодишна туристическа дестинация.
Положихме много старания, с цел да популяризираме продукта наименуван „ Гърция “. Нашето гостолюбие и неповторимите туристически прекарвания са известни. Предлагаме доста дестинации и благоприятни условия за вложения. Нови хотели, нови интернационалните артикули, кулинарен туризъм, набожен туризъм, вътрешен туризъм. Туристическите направления, скалното катерене и визитите на исторически църкви могат да понижат зимния спад на идващите. Туристи в Гърция идват чак от Съединени американски щати.
Василис Кикилиас, министър на туризма

„ Това, което най-вече одобрявам са храната и хората. Тези неща боготворя в Гърция “, споделя екскурзианта Джоан.

„ Страхотни са заведенията за хранене с тераси, както и дребните магазинчета “, добавя Джоел.

През 2022 година туризмът към Средиземно море е бил в напредък. Подпомогнат от мощния щатски $ и след годините на ограничавания за пътешестване поради Ковид, Гърция се завърна по-убедително от предстоящото. Възстановяването на туризма също успокоява страховете от криза, провокирано от внезапното повишаване на цените на силата, войната в Украйна и пандемията.

„ Имаме всичко належащо за една добра година. Но съществуват и закани. Да не забравяме за войната на континента ни, има огромна инфлация, много страни навлизат в криза “, показва притежателят на хотел Александрос.

Гърция, Италия, Португалия и Испания имат най-високите равнища на дълг в еврозоната спрямо размера на стопанските системи си, а съгласно данни на Европейския съюз са изправени и пред възходящи разноски по заеми. Именно мощната туристическа промишленост ще помогне на Гърция да се задържи на повърхността през 2023 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР