Правителството, уви, не ни обединява и успокоява. Не трябва да

...
Правителството, уви, не ни обединява и успокоява. Не трябва да
Коментари Харесай

С фалш заливаме трагедията в Украйна, възхитени от Путин

Правителството, уви, не ни сплотява и успокоява. Не би трябвало да ни е майка, само че можеше най-малко да покаже единност в говоренето по основната тематика. Не стана. Не си заслужава даже да се разяснява разнопосочността на послания на премиера Петков, военния министър Янев и вицето Нинова.

Славо Богу, към този момент съответно работи Българския червен кръст. И някои медии. Много българи подаряват одеяла, облекла, спално долни дрехи, в действителност, само че какъв брой са нови е различен въпрос, само че въпреки всичко не е неприятно като за нация, която е на опашката по дарителство в Европа, че и в света… Нека си споделяме тези неща, с цел да не се заблуждаваме по отношение на ценностната система на българина.

Положението с бежанците от Украйна е следното по страни:

150 000 украинци към този момент са в Полша.

46 000 – в Румъния

43 000 – в Молдова

14 000 – в Словакия

18 000 – в Унгария

150 – в България. Общо два рейса.

Към днешна дата над 340 000 украинци са потърсили избавения в страни от Европа. Очаква се в идващите дни и седмици броят им да доближи 5 милиона – съгласно Комисариата за бежанците на Организация на обединените нации.

На българската граница няма лекари, няма храна, медикаменти и вода. Няма и преводачи. Липсват хора, които да направляват идващите накъде могат да поемат, на какво могат да разчитат. Добрите планове наложително би трябвало да са съчетани с добра организация. Другото е напред, малко страсти, звук и медийни репортажи…

Няколко фамилии дали заслон на свои близки или познати от Украйна и малките екрани излъчват непрекъснато от жилищата им, като че ли сме сътворило някакво знамение. Боже, каква бедност на духа!

В същото време посланикът на Москва в София Митрофанова горещо благодари на стотиците българи, които писали до посолството да поздравят Путин за военните победи и войната в Украйна (Очевидно утвърждават почтените жертви: деца, дами, възрастни хора…)

Ние в последна сметка членове на НАТО и Европейския съюз ли сме или част от „ съдружието “ Русия, Беларус и Казахстан? Наистина ли се възхищаваме на кремълския стопанин и желаеме да стартира нуклеарна война?

Дори Китай, досегашен другар на Кремъл, блокираха някои от най-големите съветски банки.

Президентът Ердоган спря достъпа на съветски кораби през Босфора, което се приема като изненада.

У нас? Костадин Костадинов, именуван от някои Костя Копейкин и социалистите край Корнелия се стягат да посрещат съветския военен флот във Варна. Само гледайте какво ще създадат на 3 март… Може да е денят Х, в който Костя дава обещание „ русофобската сган да дава отговор пред съда “, „ елементарни отрепки, които би трябвало да бъдат избивани като нездравословен дивеч “ и прочие хуманни дейности.

Българите са разграничени. Далече не всички българи са съпричастни към нещастието в Украйна, а значително от тях даже се възхищават на експанзията, тъй като видите ли, украинците били предали Путин, а Украйна постоянно е била част от Русия и би трябвало да бъде върната там. Те утвърждават осведомителното затъмнение в Русия, арестите на над 6000 протестиращи против войната руснаци. Докарали сме се до такава степен да има повече одобряващи вайната в България, в сравнение с в Русия... Как се назовава това?

Такива неща с нашия народ. И друга негова специфичност: по никакъв начин не обича да му се споделя истината. Определението „ популярен “ му стига.

Бъдете мъдри и мощни. Колкото можете. И да не е подправено.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР