Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на три морски

...
Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на три морски
Коментари Харесай

Близо 100 000 лв. струва концесията на централния плаж в курорта „Св.св.Константин и Елена“ 


Правителството започва процедури за даване на концесия на три морски плажа – „ Албена “, „ Св. Св. Константин и Елена – огромен плаж “ и „ Приморско – централен “. С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията. Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат избрани посредством конкурс, проведен от министъра на туризма и извършен от комисия, назначена от министър-председателя.
Предлага се срокът на концесиите да е 15 години. Той е съгласуван със периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.
Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение на плаж „ Албена “ е 919 785 лв. без Данък добавена стойност, на плаж „ Св. Св. Константин и Елена – огромен плаж “ – 83 428 лв. без Данък добавена стойност, а на плаж „ Приморско – централен “ – 41 824 лв. без Данък добавена стойност. Размерите са избрани според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове. Трите плажа следва да бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК – водно избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравно и здравно обслужване и санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж, и услуги от публичен интерес. Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразни с РМС 604/2016 година

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР