Правителството ще подпомогне финансово студентите и докторантите заради високите сметки

...
Правителството ще подпомогне финансово студентите и докторантите заради високите сметки
Коментари Харесай

60 лева компенсация за студентите за скъпите сметки за ток в общежитията

Правителството ще подкрепи финансово студентите и докторантите поради високите сметки за ток в студентските общежития. Причината за рекордните суми е, че те се третират като небитови консуматори. 

Около 28 000 души ще получат еднократно 60 лв. отплата за интервала октомври-декември предходната година. За задачата са отпуснати малко 1,5 млн. лв.. Според студентката Грета Попова сметките за нейната стая са стигали 50 лв. на човек, което значи 150 лв. на стая.

" Знам и за сметки от порядъка на 200 лв. за стая, а преди бяха 5-6 лв. на човек. Не знам какъв брой задоволителни са обезщетенията, тъй като всеки студент има друг бюджет ", изясни тя. По думите й се употребява ледник и кафемашина, а в някои стаи има и тв приемник.

Председателят на студентския съвет към УНСС Ангел Стойков настоящите обезщетения за януари и февруари са се отразили през март.

" Има и сметки, достигащи до 200 лв. на човек. Не е вярно студентите да бъдат третирани като небитови консуматори.  Според Даниел Парушев, ръководител на Национално студентско посланичество, програмата ще продължи и в идващите три месеца.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР