Правителството ще отпусне 1.5 млн. лв. на Национална спортна база

...
Правителството ще отпусне 1.5 млн. лв. на Национална спортна база
Коментари Харесай

Догодина ансамбълът по художествена гимнастика влиза в нова зала

Правителството ще отпусне 1.5 млн. лева на Национална спортна база ЕАД за създаване на нова зала в състезателен комплекс " Раковски ". Това разгласи спортният министър Красен Кралев по време на последното за годината постоянно държавно съвещание на кабинета " Борисов " 3 в Министерски съвет.

Той напомни, че в края на годината е бил изработен повсеместен ремонт на в този момент съществуващата инфраструктура.

Финансовите средства ще решат един доста наболял проблем с дребната материална база, която имаше досега за подготовка на националните състезателки по художествена гимнастика, посочи Кралев.

Новата зала се планува да бъде обвързвана със сегашната и няма да се попречва по никакъв метод подготовката на гимнастичките, увери спортният министър.

Кралев посочи, че до края на идната година новата спортна залата ще бъде открита. Тя ще бъде ситуирана на 10 метра настрана от сегашната спортна зала.

Председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изясни, че днешният ден е исторически ден за българската художествена гимнастика.

По думите й това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният тим по художествена гимнастика. Години наред децата са мечтали да имат зала, в която да упражняват всички национални гарнитури.

С подобряването на материалната база Раева подсигурява, че триумфите ще станат от ден на ден и повече и страната ни ще има все по-голяма горделивост и наслада.

" Нямате визията какво значи за нас, нашият дом да се усили и да имаме още килими, на които нашите състезателки още по-добре и сполучливо да организират тренировките си ", не си задоволството си тя и добави, че залата ще бъде увеличена с два килима.

Раева напомни, че през последните години художествената гимнастика се е утвърдила като един от най-успешните спортове и към този момент десетилетия този спорт носи доста медали и триумфи на България.

Тя пожела на всички радостни празници и изрази вяра идната година да бъде още по-добра за художествената гимнастика.

Раева връчи на премиера златна топка с подписите на националния тим по художествена гимнастика и календар в символ на признателност за помощта, която оказва за развиването на спорта.

Симона Дянкова, капитан на тима по художествена гимнастика, добави, че е доста щастлива от финансовите средства, които ще отпусне държавното управление за построяването на новата спортна залата. Тя благодари от нейно име и от името на целия тим на премиера Бойко Борисов и държавното управление на България.

Дянкова увери, че тимът по художествена гимнастика е стимулиран повече от всеки път и добави, че всеки ден ще работят дружно, с цел да реализиран още по-големи триумфи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР